PUBLICITAT

La demanda d'accions posa sobre la taula l'opció d'ampliar el capital

  • Masegosa es mostra convençut que es vendran totes les butlletes i no descarta sobredemanda
  • Els visitants podran observar els animals, que tindran cost zero per la societat, mentre esquien
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una vista general de Naturlàndia, on s'ha de fer l'EcoParc temàtic.
Foto: TONY LARA

El ritme de petició de participacions per a l'ampliació de capital de Naturlàndia avança a un ritme molt elevat, fins i tot per sobre del que apuntaven les previsions. Aquesta situació comporta que, a falta de dos mesos per tancar el període de subscripció d'accions, el director de Naturlàndia, Ricardo Masegosa, és mostri al 100% convençut que es vendran la totalitat d'accions posades a la venda.

Així ho va manifestar a aquest rotatiu Masegosa, el qual va afegir que des de Naturlàndia s'estan estudiant opcions per gestionar una més que probable sobredemanda respecte les 134.286 accions a la venda. Es treballa amb dues possibilitats, va explicar el directiu. La primera, que és la que defensa Masegosa, seria "arribar a un acord des del Consell d'Administració per augmentar l'ampliació de capital per sobre dels 4,7 milions de € fixats". D'aquesta manera tothom disposarà de les accions sol.licitades i Naturlàndia, per la seva part, disposarà de més capital per a la inversió. La segona opció, menys defensada, "seria repartir proporcionalment la totalitat de les accions en relació al que cadascú ha sol.licitat". És a dir, si un privat en demana 100, amb el nou repartiment potser li tocarien 95.

ELS ANIMALS, AL NADAL DEL 2011
Aquesta inversió s'engloba dins la Fase 1 del projecte d'EcoParc temàtic que Naturlàndia planteja a les seves instal.lacions. Masegosa va confirmar que tenint en compte que s'assoliran aquest 4,7 milions d'euros, les obres començaran a l'abril de l'any vinent i "al Nadal del 2011 podrem obrir almenys el 90% del projecte". És a dir, que Naturlàndia disposarà d'una estació amb óssos, llúdrigues, marmotes, llops i aus rapinyaires. Els animals tindran un cost zero per la societat, ja que provindran d'excedents de zoològics i parcs d'animals. El màxim mandatari va explicar que .ja estan en contacte amb diverses associacions d'animals, "si estàs associat entres a l'opció d'intercanvis gratuïts dins dels llistats d'excedents".

Això sí, per poder accedir a aquestes operacions cal complir les normatives europees en la matèria, "el nostre marc legal mínim serà la llei de zoològics espanyola, que s'emmarca amb el que dicta la UE", va assegurar Masegosa. El directiu també va informar que la voluntat és portar-los des de centres el més a a prop possible per economitzar costos de transport, tot i que sense deixar de banda la tipologia d'espècies que volen. En el cas dels óssos, per exemple, "volem que provinguin de la mateixa família, perquè el fet que es coneguin facilita la convivència".

Arribin d'on arribin, la seva contemplació tindrà un punt singular en comparació amb d'altres parcs d'animals. Els visitants podran observar els animals a peu fent un recorregut estipulat, però a l'hivern també podran fer-ho esquiant o amb raquetes de neu. D'altra banda, Masegosa es va mostrar contundent pel que fa a les condicions de vida òptimes que tindran aquests animals, "seran autòctons i ja estan molt acostumats a viure a 2.000 m.d'alçada, també a l'estiu". Tots ells estaran en semi llibertat. Hi haurà gàbies però el públic no les veurà, "hi seran per dos motius, per casos de malalties o per si necessiten un espai propi", va manifestar Masegosa.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT