PUBLICITAT

Barcia proposa una llista conjunta a Canillo com a alternativa a DA

  • El conseller del grup mixt ha mantingut converses amb independents i Liberals de cara a les generals
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Barcia parla amb Bartumeu durant una sessió al Consell General. Foto: TONY LARA

El conseller del grup mixt, Gerard Barcia, va confirmar ahir la voluntat de crear una llista territorial conjunta a Canillo de cara a les eleccions generals com a alternativa a DA que, actualment, governa sense oposició a la parròquia. Segons Barcia «és una necessitat recuperar una sana democràcia», i per què així sigui «cal que hi hagi, com a mínim, dues llistes i no només una com va passar a les darreres eleccions comunals». A més, un altre dels motius que va exposar Barcia és que «hi ha un neguit meu i de molta gent de la parròquia» per la manca d'alternatives.

La proximitat de les eleccions, que se celebraran a principis dels mes de març, fa que s'hagi d'arribar a acords de forma imminent. Barcia va assegurar que «a finals de gener ha d'estar la llista feta». Tot i que els temps és limitat, va afegir que «amb bona voluntat, ho aconseguirem».

Descarta ser a la llista / Tot i que va assegurar que faria «tot el possible com a canillenc», va descartar l'opció de ser-hi a la llista. Barcia, després de més de 20 anys fent política i vuit sense aturar-se com a càrrec electe, va explicar que «no tinc ganes de seguir més temps, necessito parar, la política absorbeix moltíssim i tinc altres prioritats com la família». Aquest és, segons el conseller del grup mixt, «l'únic motiu» per no estar a la possible llista. Això sí, va puntualitzar que «no ha de ser una aturada definitiva», i no va descartar tornar-hi «si en tinc ganes i ho crec necessari».

Acostaments / Encara no hi ha res concret, però, en un país petit com Andorra, «els contactes hi són permanentment. No serà difícil arribar a acords i més quan hi ha una neguit compartit com aquest». Sobre les converses mantingudes, Barcia va assegurar que, a més d'amb militants polítics, «s'ha parlat amb d'altres ciutadans» preocupats per la «manca de democràcia» per haver-hi només la llista de Demòcrates per Andorra.

Una de les possibilitats amb més força de les que s'estan plantejant per disputar els dos consellers a DA és la d'aconseguir una aliança entre els liberals «que no estan còmodes amb DA» i independents.

Estratègies comuns / La voluntat d'arribar a pactes a Canillo que va donar a conèixer Barcia deixa una situació molt similar a la que es viu a Encamp amb el pacte entre un grup d'independents (entre ells l'ex-cònsol Miquel Alís) i Ld'A. Això sí, Barcia va reconèixer que «cada parròquia te les seves especificitats i cadascun ho fa a la seva manera»:

Un dels motius principals d'aquests pactes és el sistema electoral del Principat. El conseller del grup mixt va queixar-se de que «és un peix que es mossega la cua. L'única forma de poder-ho canviar és governant. Per aquest motiu els acostaments pre-electorals són una necessitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT