PUBLICITAT

Una fórmula nadalenca que funciona

  • El Saló de la Infància s'acomiada amb èxit de públic, tant a Encamp com al Pas de la Casa
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Un infant juga amb un simulador de surf, al Saló de la Infància d'Encamp Foto: TONY LARA

Per a molts haurà estat la salvació de les festes nadalenques. Sense escoles, amb molts dies per endavant per estar amb els fills, i amb poques propostes d'oci concretes al país llevat d'aquelles de les dates senyalades (l'arribada del Tió, del Pare Noel i la dels Reis), el Saló de la Infància d'Encamp es convertia en la millor opció per portar els infants a gaudir d'hores de diversió, garantint també una mica de descans per als pares.

A més a més, aquest any el Saló arribava renovat. Ha estat el comú qui n'ha assumit la gestió, aconseguint patrocinadors privats i per tant més propostes i opcions per a infants des de l'any de vida fins a l'adolescència. Fins i tot la piscina del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp es va obrir per oferir activitats aquàtiques. De fet així funcionava el Saló fins fa uns anys, fins que es va decidir externalitzar-lo. A banda, es tracta d'una manera de funcionar «més assequible econòmicament», defensa el cònsol de la parròquia, Jordi Mas.

La nova fórmula ha estat un èxit. A l'espera de les dades d'afluència definitives del Pas de la Casa (on s'ha traslladat el saló els dies 3, 4 i 5 de gener), el certamen va rebre 5.352 visitants durant els dies que va estar instal·lat a Encamp (entre el 29 i el 31 de gener). És a dir, ja només durant els tres primers dies es va superar l'afluència de tot l'any passat, en què s'havien assolit els 4.000 visitants. El dia de la seva inauguració passaven del complex encampadà 1.300 persones, i l'endemà 1.700, amb els pàrquings de l'exterior penjant el cartell de complet. Pel que fa al Pas, on només s'obria durant les tardes, més d'un centenar de nens feien cua el dia que obria les seves portes.

El salt qualitatiu per tant ha donat resultats. I ja es planteja des del comú donar-li encara més força cara les properes edicions. Els inflables, els simuladors i la ludoteca per als més petits (en un gran espai només reservat per a ells que feia les seves delícies), han estat les propostes més sol·licitades.

Però n'hi havia d'altres. Els tallers per pintar-se la cara, la zona dels videojocs, els photocalls per endur-se un record al costat de superherois com l'Ironman, les visites del Piolet i la Violeta, de l'Óssa d'Encamp o els diversos espectacles infantils que s'anaven succeint a l'escenari permetien passar una tarda d'allò més animada. Amb una mica d'estrès, això si, per tenir nens i nenes corrents i xisclant sense parar a banda i banda. Però en definitiva una proposta que valia la pena, i que el comú ha de mimar i seguir potenciant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT