PUBLICITAT

Torna el líder del MoraBanc

  • Víctor Sada es recupera molt abans del que s'esperava i avui podria gaudir d'alguns minuts a Madrid
ALBERT CANES
ESCALDES ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

El proper dissabte farà dos mesos de l'operació de Víctor Sada en la seva hèrnia discal lumbar, i el temps estimat de recuperació en aquell moment era d'uns tres mesos. El base del MoraBanc va començar a treballar sobre la pista a mitjans del mes passat, accelerant el termini de recuperació. En aquell moment ja se sabia que tornaria més aviat del que s'esperava en un principi, però la recuperació de Sada ha anat encara millor del que es pensava tothom. Ahir, Víctor Sada va rebre l'alta mèdica i va viatjar amb els companys en la gira per Madrid i Santiago de Compostela que fa l'equip aquesta setmana per entrar en la convocatòria. A més a més, demà podria disputar d'alguns minuts davant el Movistar Estudiantes, si Joan Peñarroya ho creu oportú: «Sí que està en condicions de jugar, encara li falta, però si ho crec necessari comptaré amb ell», va comentar el tècnic. Sense dubte, aquesta és la millor notícia que podia rebre el MoraBanc abans de continuar amb la ronda de partits complicats que li espera --ara tenen dos enfrontaments seguits a fora de casa, després venen Barça i Unicaja, i seguidament viatgen a Bilbao-- i així ho va acceptar l'entrenador del MoraBanc: «És una molt bona notícia. Ha cobert tot el procés de recuperació de manera molt positiva en quant a terminis. És bo per a ell i per a l'equip. S'ha recuperat bé, i ja veurem si disputa algun minut contra l'Estudiantes» va comentar Peñarroya, que va recordar la importància de Sada en aquest equip.

Víctor Sada va venir al MoraBanc per ser el líder, però el 18 d'octubre, en el dia en què havien de jugar al Poliesportiu davant el Laboral Kutxa Baskònia, es va llevar amb molèsties a l'esquena que el van impossibilitar jugar aquell partit. El dolor no va disminuir els posteriors dies i es va veure obligat a passar pel quiròfan. Va ser un cop dur per al MoraBanc, perquè el que venia a exercir de líder en el joc de l'equip es va quedar fora tot just començar la temporada. Però el passat queda enrere, i Víctor Sada podria disputar alguns minuts avui i dissabte a Santiago de Compostela contra l'Obradoiro, i tornarà davant l'afició andorrana en el partit contra el seu equip de sempre, l'FC Barcelona, el diumenge dia 18.

El traumatòleg del club, Sergi Francisco va explicar que «després de comprovar que el dolor de ciàtica havia desaparegut i que els punts havien cicatritzat perfectament, el jugador va fer una gran feina amb el preparador físic, Miguel Àngel Rodellar per posar-se a punt». Francisco va recordar que «la recuperació ha anat més ràpid del que esperavem», fent èmfasi en la sorpresa col·lectiva del seu retorn avançat.

Navarro no va entrenar ahir/ Qui podria donar la sorpresa d'absentar-se en el matx a Madrid contra l'Estudiantes és David Navarro que ahir va passar una mala nit amb un procés gàstric i diarrea i que el podria apartar de la pista avui. Ahir no va entrenar, i Peñarroya va dir que «ja es veuria» si podria entrar en acció a Madrid una vegada es vegi com desenvolupa el seu estat.

L'única baixa confirmada per ara és la de Marc Blanch que segueix amb els problemes en el soli de la cama dreta, i encara el mantindrà alguns partits més allunyat de la pista. Ivanov, que tenia problemes al genoll, ja està recuperat al cent per cent, com ja es va poder veure en el partit davant el Reial Madrid.

Rival directe/Amb els jugadors que té Peñarroya, avui a les 19h el MoraBanc s'enfrontarà al Movistar Estudiantes en el partit corresponent a la 14a jornada de lliga. Serà l'únic duel que es disputarà entre setmana en l'ACB, ja que la resta es van jugar abans que acabés l'any, el dia 30 de desembre.

Per als de Joan Peñarroya és molt important sumar la victòria ja que es tracta d'un rival directe en la classificació de la Lliga Endesa. L'Estudiantes té ara quatre victòries i 10 derrotes, i es troba a un partit del MoraBanc, que compta amb cinc triomfs i ha patit nou desfetes en el que porta de temporada. Una derrota del MoraBanc el col·locaria en la zona del grup per la lluita per la permanència de manera clara, mentre que una victòria posaria als de Joan Peñarroya en una situació més còmoda i estaria més a prop dels que estan buscant una plaça per entrar als Play-offs, com el Baskònia, l'Obradoiro, al qual visiten dissabte, o el Tenerife, amb qui empatarien en victòries i derrotes en cas que el MoraBanc surti vencedor del duel contra els madrilenys avui.

Peñarroya va recordar la dificultat del rival, que tot i només haver sumat quatre victòries dues d'aquestes són contra els gegants Barça i Madrid: «Ve d'una derrota molt voluminosa davant el Baskònia i crec que això el fa més perillós. Serà un partit de màxima dificultat». El tècnic va enviar després un missatge a l'afició: «L'equip té clar que ha de jugar millor que el diumenge per guanyar contra el Movistar».

El Perill de l'Estudiantes/ El tècnic del MoraBanc va destacar quins són els homes de més perill del club madrileny: «Hi ha tres jugadors que guien l'equip de l'Estudiantes: Javier Salgado, Fede Van Lacke i Nacho Martín. Són molt perillosos quan estan en ratxa i marquen els millors moments del seu equip», va explicar ahir Joan Peñarroya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT