PUBLICITAT

La màgia de Ses Majestats és multitudinària

  • Milers de persones, nacionals i turistes, surten als carrers a rebre els Tres Reis Mags d'Orient
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A dalt, el Rei Baltasa llança caramels als nens i nens i als públic assistent a la Cavalcada en el seu pas per l'avinguda Carlemany d'Escaldes. A sota, la pubilla durant la desfilada, ahir. Foto: EMILIO PRENAS

No seran pocs els que aquesta nit hauran anat a dormir nerviosos. Més els petits que els adults, tot i que la màgia de Ses Magestats no té edat. Una màgia que és multitudinària, com es va poder comprovar ahir al vespre a les principals artèries d'Escaldes-Engordany i d'Andorra la Vella. Milers de persones es van amuntonar al llarg dels carrers per on passava la comitiva reial, encapçalada pels Tres Reis Mags d'Orient però acompanyada per patges, coneguts personatges de pel·lícules Disney, nens i nenes del país participant de l'espectacle, voluntaris i cossos especials. En total unes 600 persones.

Entre els assistents, evidentment moltes famílies del país, amb els nens enfilats a les espatlles del familiar més alt, per poder veure millor la cavalcada entre tanta gent. Però també turistes, catalans i espanyols que ja saben de què va la cosa i que no s'ho van voler perdre, i també d'altres països que estan passant els primers dies de l'any a la neu andorrana. Aquests darrers eren els que s'ho miraven més astorats.

La cavalcada va començar aquest any (s'alterna) a Escaldes-Engordany. Ho va fer de manera puntual, a les 18.30 hores sortint des de la plaça dels dos Valires. Però la gran expectació generada va fer que avancés més lentament del previst. Cap a les 19.30 hores passava a l'alçada d'illa Carlemany.

Un grup de batuka era l'encarregat d'anunciar de manera rítmica l'inici de la cavalcada. Fent sonar fort els tambors aconseguien fer ballar els assistents. Seguidament arribava la carrossa del primer rei, Melcior. I els nens i les nenes somreien al veure'l passar. Més tard, ja força al final, arribarien les carrosses dels seus dos companys d'aventures: Gaspar i Baltasar.

Entremig, molta màgia de contes de Disney, amb carrosses inspirades en l'Alícia al país de les meravelles, el capità Garfi o 101 Dàlmates. També hi havia lloc pel personatge de Bob Esponja, pel Pokemon i pels andorrans Piolet i Violeta. Les carrosses estaven plenes de nens que repartien a dojo caramels. Alguns amb més gràcia (força) que d'altres. En total es van repartir durant tota la cavalcada 4.000 quilograms de caramels, aptes per a celíacs.

La comitiva va anar avançant fins arribar a la plaça del Poble d'Andorra la Vella, on els Tres Reis van ser pròxims amb els menuts. «Ja s'ha acabat?», preguntava entristida una nena al seu pare. «Sí, fins l'any vinent», responia el seu pare, alleujerat després de tenir-la més d'una hora pujada a les espatlles, entre esperes i cavalcada.

Balanç de Càritas

Unes hores abans de l'inici de la cavalcada, Càritas Andorrana feia entrega dels regals a infants del país que es troben en situació de dificultat. Durant aquesta edició, va informar l'entitat, s'han recollit 592 joguines que han estat repartides a 234 nens i nenes de totes les parròquies. L'entrega va comptar amb 52 voluntaris del Col·legi Sant Ermengol, Lycée Compte de Foix, Col·legi Janer i l'Escola Sagrada Família.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT