PUBLICITAT

Som com Som demana censurar un joc basat en ?matar gais'

  • Des del 2006 s'hi pot accedir de forma gratuïta a través de la xarxa sense cap mena de control
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge d'entrada del joc Foto: EL PERIÒDIC

En ple segle XXI, sorprèn que encara sigui possible que existeixi un joc online que consisteix en assassinar homosexuals, però hi és tot i que Google va retirar els enllaços dues setmanes després de la creació del joc l'any 2006. L'associació andorrana Som com Som es va sumar ahir a través d'un comunicat a les protestes encapçalades pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), i va demanar «actuacions immediates del ministeri d'Interior d'Andorra», amb la redacció «d'un informe per a la denúncia».

A més, la reclamació afegeix «que Govern faci les accions pertinents per censurar la pàgina web al Principat i comenci a redactar, d'una vegada per totes, protocols d'actuació per casos d'homofòbia». L'associació es va posar en «plena disposició dels tècnics» per elaborar aquest protocol, i van demanar que «el buit legal» es cobreixi abans de les eleccions.

El joc és gratuït i, a diferència del que succeeix amb els jocs comercials, no compta amb regulació per edats. Les protestes del FAGC i l'OCH han aconseguit, com a mínim, que els Mossos d'Esquadra hagin donat a conèixer el cas a la Justícia catalana, amb l'esperança que s'actuï per eliminar la possibilitat de poder-hi accedir a través de la xarxa.

El joc / L'objectiu del joc és, tal i com es descriure en el mateix, «matar als gais que estan amagats i voldran violar-te». En ell, un personatge vestit de caçador camina a través d'un bosc carregat amb una escopeta. De darrera dels matolls hi apareixen personatges despullats que representen els homosexuals als qui s'han de matar. Si el protagonista no els mata, és violat per aquests. Una clara incitació a la violència i un autèntic despropòsit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT