PUBLICITAT

Despres millora en la segona etapa del Dakar i obté el 24è lloc

  • El resident Barreda s'imposa en una categoria de motos, és líder i el favorit Coma està ja a dotze minuts
EL PERIÒDIC
SAN JUAN

Periodic
Haro, copilot de Llovera, es fa un ?selfie' amb el pilot andorrà a dins del buggy MD Rallye, ahir moments abans de l'inici de la segona etapa Foto: FACEBOOK

La segona etapa del Dakar 2015, disputada ahir entre Villa Carlos Paz i San Juan –646 quilòmetres de recorregut amb 331 d'ells d'especial– es pot catalogar de beneficiosa per a Cyril Despres i Albert Llovera a nivell de resultat. Tots dos van anar de menys a més i van millorar el que havien fet el primer dia.

El novell pilot de cotxes de Peugeot havia viscut un debut amb una 32a posició. Ahir era el 40è al pas pel tercer punt de control però a mida que avançava la prova anava remuntant. En el cinquè punt era el 34è, en el vuitè el 31è, en l'onzè el 27è, en el 13è i penúltim el 25è i va creuar la meta en la posició 24 a 1h 4min 38s d'Al-Attiyah. Llovera va tenir un progrés similar. Anava el 87è al pas pel tercer, 71è al pas pel cinquè, 63è al vuitè i al tancament de l'edició anava 56è a l'onzè punt de control.

No deixa de ser curiós tot el que ha passat en la part alta quan va acabar l'etapa inicial. Nasser Al-Attiyah, primer líder, va ser sancionat amb dos minuts durant la nit per excés de velocitat. L'argentí Terranova passava a comandar la classificació mentre que el pilot qatarí passava a ser setè començava l'especial d'ahir amb aquest gerro d'aigua freda; amb tot, el pilot de Mini va demostrar coratge i va oferir una exhibició de pilotatge per acabar imposant-se de nou a tothom, amb unes distàncies importants: 8min 30s a De Villiers i 10min 4s a Ten Brinke, els dos que el van acompanyar en el podi. D'altres pilots de renom com ara el company d'equip de Despres, Carlos Sainz, va arribar vuitè a més de 20 minuts del líder, el propi Terranova desè a 24 i Stéphane Peterhansel 22è a 1h 7min 6s.

BARREDA S'IMPOSA EN MOTOS / Joan Barreda, català resident al Principat des de fa un temps, s'ha posat líder en una categoria de motos que no deixa de sorprendre ara que no està Despres. Barreda, amb una Honda, va guanyar l'etapa d'ahir després d'un duel duríssim de 518 quilòmetres contra dos KTM com Marc Coma, gran favorit, i Sam Sunderland; a Coma li va fallar el pneumàtic a falta de 60 quilòmetres per a la meta i va haver de reduir el ritme, mentre que l'anglès, el primer líder d'aquest Dakar, es va perdre durant dues hores i s'esborra així de la lluita pel títol.

Així doncs Barreda és líder sòlid i amb un bon matalàs: més de 6 minuts sobre Gonçalves, més de 9 sobre Faria, Viladoms i Price, i 12 sobre un Coma que és sisè.

Avui toca desplaçament de San Juan a Chilecito, amb 542 quilòmetres de recorregut per pistes de sorra vermella, algunes trencades, on predominen els penya-segats. Per acabar les pedres es convertiran en enemic en un dia en el qual per als cotxes hi hauran 258 quilòmetres d'enllaç i 284 d'especial, i per a les motos 437 d'enllaç i 220 cronometrats. Ahir, de la zona mitja cap avall de la taula en els vehicles de quatre rodes com va ser el cas de Llvoera, van acabar tard . La falta de son pot començar a passar factura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT