PUBLICITAT

Detingut un dels autors de l'explosió dins d'un vehicle al Punt de Trobada

  • Els implicats van assegurar que manipulaven un petard, però la Policia conclou que tractaven amb pólvora
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrada del centre comercial Punt de Trobada Foto: ÀLEX LARA

Les primeres investigacions realitzades per la Policia apuntaven a que els ocupants del vehicle estacionat a la cinquena planta del centre comercial Punt de Trobada estaven manipulant un petard. De fet aquesta va ser la versió que van donar al cos policial arran de l'explosió, que únicament va causar danys al cotxe on es trobaven, així com ferides de caràcter lleu a dos dels tres ocupants. Però una segona fase de la investigació, on també hi va intervenir un equip de tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (TEDAX), va concloure que el que manipulaven els responsables de la detonació no eren petards, sinó pólvora. És a dir, «mercaderia que no es pot manipular en un espai públic», va justificar ahir la Policia. És per aquest motiu que es va procedir a detenir a un dels autors.

I només es va detenir a un dels tres implicats perquè els altres dos (un home i una dona), que van haver de ser atesos a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, van ser traslladats diumenge mateix a la tarda a un centre espanyol, per acabar de confirmar que les ferides a la cara i als llavis que els va causar el vidre trencat degut a l'explosió són de caràcter lleu. L'únic que no va haver de ser atès pel centre mèdic escaldenc, un espanyol no resident de 62 anys, va ser el que finalment va ser detingut per la Policia i les properes hores passarà a disposició judicial. Se l'acusa d'un delicte contra la seguretat col·lectiva.

Pel que fa als altres dos, va informar la Policia, al ser fora del país no es pot actuar. Únicament si finalment ho dictaminés un Batlle (quan el cas passi als tribunals), es podria sol·licitar una comissió rogatòria per portar-los al país i escoltar la seva declaració sobre els fets.

De moment la investigació segueix oberta per aclarir les causes exactes de l'incident. Un cop determinat que els autors van mentir sobre l'origen de l'explosió, falta definir el per què de la manipulació amb pólvora. Semblaria, segons les primeres conclusions, que havien comprat pólvora i l'estaven passant d'una motxilla a una altra. De moment no hi ha res que apunti a que es tractés d'un cas més seriós (un intent voluntari de fer explotar un artefacte), sinó que la detonació «s'hauria produït de manera fortuïta» després de manipular «substàncies perilloses». No obstant això la investigació segueix oberta i no es descarta cap hipòtesi.

ENSURT AL MIGDIA / L'explosió es va produir diumenge pels volts de les 13.30 hores a l'aparcament del centre comercial lauredià. Malgrat que estava concorregut degut a les dates nadalenques en les que ens trobem, l'explosió no va afectar ni a d'altres persones ni als vehicles del voltant.

Fins al lloc dels fets, i després d'una trucada dels membres de seguretat de l'E. Leclerc Punt de Trobada, s'hi van desplaçar dos camions del Cos de Bombers i una ambulància. Van haver de controlar el petit incendi que es va produir a l'interior del vehicle. Seguidament es va acordonar la zona i va ser llavors quan la Policia va iniciar la investigació, amb l'ajut del TEDAX i un gos ensinistrat.

Ni el centre comercial ni l'aparcament es va haver de desallotjar malgrat l'explosió. Tot va quedar, doncs, en un ensurt.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT