PUBLICITAT

Picaresca fallida de fals robatori

  • Un home simula un furt a la via pública per després ser interceptat a la Duana amb el material suposadament robat
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Alguna cosa ja s'ensumava la Policia quan, el dia abans d'acabar l'any, un home espanyol de 36 anys i no resident va adreçar-se a l'edifici central del cos per cursar una denúncia. Assegurava que havia estat víctima d'un robatori amb intimidació en plena via pública per part de dues persones.

«L'enquesta preliminar va posar en dubte la veracitat dels fets denunciats», informava ahir la Policia. I així va ser. Poques hores després de cursar la denúncia va ser interceptat a la frontera hispano-andorrana del Riu Runer amb els objectes que prèviament havia denunciat que li havien robat. Eren les 23.30 del dia 30 de gener. L'home va ser detingut i acusat d'un delicte contra l'administració de Justícia. Com a conseqüència, no cobrarà els diners de l'assegurança que intentava guanyar-se simulant robatoris.

Aquesta és una de les 15 actuacions efectuades per la Policia durant la setmana passada. A més de la del fals robatori i l'home que va fer detonar un artefacte a l'interior d'un vehicle, també destaca la detenció d'un home de 42 anys resident espanyol que intentava entrar al país des d'Espanya amb 395 grams de marihuana. La detenció es va realitzar el 31 de desembre durant un control rutinari a un autobús de línia regular.

A banda, la Policia va detenir a dos homes per baralles en l'àmbit domèstic. Una de les detencions es va dur a terme diumenge passat a les quatre de la matinada a un pis d'Escaldes-Engordany. Un resident portuguès de 50 anys hauria presumpament agredit el seu fill durant una baralla. Aquell mateix dia, a la tarda, la Policia va detenir un resident espanyol de 39 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la integritat física i moral en l'àmbit domèstic, arran d'una baralla amb la seva parella.

També cal ressaltar la detenció el 2 de gener d'un home a la frontera del riu Runer que es va identificar davant de la Policia amb una identitat falsa. Assegurava que no duia cap document oficial, fet que va fer sospitar la Policia. I hi havia motius: envers l'interpel·lat consta una ordre d'expulsió temporal per un període de cinc anys.

Conducció i alcohol

Finalment, quatre de les 15 detencions tenen a veure amb la conducció i l'alcohol, tot i que s'ha de subratllar que només una d'elles es va produir per Cap d'Any. Va ser a Escaldes a les dues de la matinada. Un home resident portuguès de 22 anys conduïa un vehicle begut i després es va encarar a la Policia. Abans havia amenaçat de mort un empleat seu.

Les altres dues es van produir els dies 2, 3 i 4 de gener i una d'elles va ser arran d'un accident amb danys materials causat per un andorrà de 22 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT