PUBLICITAT

Rajoy serà un dels primers usuaris de l'aeroport urgellenc

  • El president espanyol tornarà cap a Madrid des del camp de vol
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rajoy i Martí durant la trobada mantinguda el passat setembre al Palau de la Moncloa Foto: JUAN MANUEL PRATS

Els preparatius per a la visita a Andorra del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, segueixen en marxa. Un dels darrers detalls que es va donar a conèixer ahir és que Rajoy i la seva comitiva tornaran cap a Madrid el dijous prop de les 16.00 hores des de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell, coincidint amb el dia de la inauguració. Serà, per tant, un dels primers passatgers que gaudirà de les noves instal·lacions. Això podria suposar que, per fi, el Govern espanyol concedeixi la llicència de vols comercials que fa que encara no hi pugui haver connexions mitjançant línies regulars. El que encara no està confirmat és si finalment es farà un acte oficial d'inauguració el mateix dia o si es posposarà per a més endavant.

El que també està ja confirmat és que demà, després de la seva arribada a l'aeroport de Lleida-Alguaire, Rajoy, acompanyat del ministre d'Hisenda i Afers Exteriors, Cristóbal Montoro, i de l'ambaixador d'Espanya al Principat, Manel Montobbio, es dirigiran al Palau Episcopal de la Seu d'Urgell on es trobarà amb l'Arquebisbe i Copríncep d'Andorra, Monsenyor Joan-Enric Vivesa. Un cop finalitzi l'acte, la comitiva es dirigirà a la frontera on seran rebuts pel cap de Govern, Toni Martí.

El que també està confirmat és que dijous al matí, després de la visita a la seu del Govern, Rajoy es trobarà al Consell General amb el síndic general, Vicenç Mateu. Posteriorment i abans de la signatura dels acords que es concretin sobre el CDI, es faran visites a l'edifici històric de la Casa de la Vall, a l'escola espanyola d'Escaldes-Engordany i al Museu Casa d'Areny-Plandolit, on es trobarà amb Martí.Sobre la roda de premsa posterior a la signatura tampoc s'han confirmat encara les condicions. Des de la Moncloa van assegurar que cal ultimar els detalls amb el Govern d'Andorra i no es coneixeran fins el mateix dia.

A més de la signatura del CDI i la voluntat d'Andorra d'homologar el sistema tributari amb els principals sistemes europeus i dotar-lo de transparència seguint les recomanacions de l'OCDE, des del Govern d'Espanya es va destacar també el paper del Principat en el sistema de Cimeres Iberoamericanes.

Possible protesta / El que segueix en peu és el possible acte de protesta que es duria a terme per la visita dels representats de l'Estat espanyol. A través de les xarxes socials s'ha convocat una «manifestació de rebuig» davant de la seu de Govern a Andorra la Vella el mateix dijous, tot i que encara no hi ha hora confirmada.

Els organitzadors de la protesta van explicar que «som molts els que tenim familiars i amics a Espanya a on estan patint la política del Sr. Rajoy, una política distant del seu poble i desacreditada, una política plena de corrupció que només mira per rescatar la banca amb diners públics, que genera precarietat laboral i pobresa, que retalla els drets de les persones, una política supeditada al capital i als interessos d'uns pocs». A més, van afegir que la Policia «ja n'està assabentada». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT