Jornet està a punt per començar la Copa del Món

• Aquest any també competirà en els Mundials, la Pierra Menta i la Mezzalama
LA SEU D?URGELL

Jornet a la Trail Running, el maig de l'any passat Foto: JAVI COLMENERO

El cap de setmana vinent arrenca la Copa del Món d'esquí de muntanya amb la prova Ski Ecrins, a Puy Sant Vicent (França), en les modalitats d'individual i esprint. Un any més, Kilian Jornet parteix entre els favorits, després d'un bon inici d'any. L'esportista cerdà també té previst en el seu calendari de competicions disputar els Campionats del Món i proves clàssiques com la Pierra Menta o la Mezzalama, segons ha detallat a través del seu bloc d'internet.

Com a preparació de la Copa del Món, Jornet ja ha destacat fa vuit dies amb la victòria en els Campionats de França de Vertical Race. La prova, de fet, va tenir doble èxit català, ja que Oriol Cardona (SC Camprodon), va ser tercer, tot confirmant-se així com un valor de futur de l'esquí de muntanya del país.

Prèviament, per Cap d'Any Jornet també va guanyar la cursa vertical de Courchevel, en què a més a més va batre el rècord de la prova. Era el retrobament de l'atleta pirinenc amb els esquís després que, el passat dia 23, va establir un nou rècord d'ascens i descens de l'Aconcagua, el sostre d'Amèrica.

Després de la Team Ecrins, la propera cita de la Copa del Món serà el 24 i 25 de gener a Andorra, amb la clàssica Font Blanca d'Arcalís, en individual i vertical. Serà l'últim test abans dels Mundials, que es disputaran del 5 al 12 de febrer a Verbier (Suïssa). La Copa del Món es reprendrà el 21 i 22 de febrer amb l'ascens del Mont Olimp (Grècia), amb una cursa individual i una vertical. El 28 de febrer i l'1 de març serà el torn del Marmotta Trophy a Val Martello (Itàlia), amb proves d'individual i esprint.

Mandolé Ski / La prestigiosa Pierra Menta, a Areches-Beaufort (França) es disputarà del 12 al 15 de març. Més tard, del 27 al 29 de març, hi haurà l'última prova de la Copa del Món: la Mandolé Ski a Prato Nevoso (Itàlia), amb tres curses puntuables: individual, esprint i vertical.

Kilian Jornet completarà la temporada amb dues proves de patrulles a Itàlia: l'Adamello Ski Raid, el 12 d'abril a Tonale, i el Trofeo Mezzalama, el 25 d'abril a Cervinia.