PUBLICITAT

Immigració interpel·la els nous residents i temporers sobre l'Ebola

  • Des d'octubre es controla que no hagin viatjat a zones de risc i que no hagin estat amb persones infectades
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'entrada del Servei d'Immigració Foto: TONY LARA

Des que va començar la temporada d'hivern les persones que vénen a treballar al país per primera vegada, o aquelles a les que se les contracta de manera temporal per assumir els mesos de mes afluència, han de sumar un nou tràmit a tots els que han de realitzar davant del Servei d'Immigració. A banda de presentar els antecedents penals o el currículum vitae, entre d'altres, han de completar i signar un Qüestionari davant la malaltia per virus d'Ebola. El document serveix per controlar que aquests nous treballadors no siguin susceptibles de portar la malaltia a Andorra.

En aquest qüestionari s'interpel·la els nouvinguts (també els treballadors fronterers), en tres aspectes. Per una banda, han de respondre si en els darrers 30 dies han viatjat a la zona endèmica d'Ebola. En cas afirmatiu, se'ls demana que concretin entre els països següents: Guinea (Guinea Conakry), Libèria, Sierra Leone i Nigèria. Finalment, se'ls pregunta si en els darrers 30 dies s'han relacionat amb «una persona malalta i/o susceptible d'haver estat en contacte amb el virus d'ebola».

Des del departament d'Immigració es va explicar que la obligació de firmar aquest document sobre l'Ebola es va activar el passat 30 d'octubre, responent al període de màxima demanda de treballadors que vénen al país.

Pel que fa als motius, «ha estat creat amb l'objectiu de poder facilitar informació adequada i oportuna a qualsevol persona que pogués haver estat als països afectats en els dies anteriors a la seva arribada a Andorra, respecte a la malaltia de l'Ebola, i a quines són les recomanacions a tenir en compte en retornar d'un viatge a les zones afectades».

De moment s'ha optat per la fórmula del qüestionari, tot i que no es descarta en un futur interpel·lar els futurs treballadors de manera verbal a les entrevistes prèvies a l'obtenció del permís de treball.

CAP CAS, UNA ALERTA / Des que es va elevar la malaltia de l'Ebola a epidèmia Andorra ha reforçat les línies de prevenció i els protocols d'actuació per poder fer front a un possible cas. A data d'avui no se n'ha registrat cap al país, tot i que sí que es va haver d'activar el protocol a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell en una ocasió. Va ser el passat 21 d'octubre, després que un home ingressés a Urgències amb simptomatologia similar a la de l'Ebola. Finalment les anàlisis van descartar que es tractés del virus. L'home, resident de nacionalitat armènia, tenia malària. Igual que el seu company de viatge a l'Àfrica, ingressat uns dies abans a Barcelona pel mateix motiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT