PUBLICITAT

LLUNY DELS ASPIRANTS

  • Cyril Despres debuta en la categoria de cotxes del Dakar 2015 amb una 33a posició
GASS
BUENOS AIRES

Periodic
Cyril Despres saluda al públic moments abans de l'inici del Dakar 2015 pels carrers de Buenos Aires Foto: DAKAR.COM

El Dakar 2015 va donar ahir el tret de sortida a Buenos Aires exhibint una salut de ferro. Amèrica del Sud està entregada al millor ral·li del món i un any més la rebuda pels carrers de la capital argentina als pilots va ser multitudinària.

Entre ells hi ha un clàssic d'aquesta competició com és Cyril Despres, respectat pel pentacampionat que acumula en la categoria de motos però que aquest any, per primera vegada, s'ha passat a les quatre rodes. Hi havia la incertesa de saber de què podia ser capaç el pilot francès resident al Principat i ahir, en el dia del debut, va creuar la meta en la posició 33 i a deu minuts de l'home més ràpid. Massa lluny dels favorits. El seu company d'equip, Carlos Sainz, tampoc va viure una gran jornada inaugural i es va haver de conformar amb la vuitena plaça i una llegenda viva com és Peterhansel, també un home de l'escuderia del Lleó, la desena. Es deia que el Peugeot 2008 DKR no estava preparat per lluitar pel títol i realment, tot i que feia 25 anys que no tenia presència al Dakar, el dia del retorn ha passat desapercebut.

LLOVERA SUPERA EL PRIMER EXAMEN / De la seva banda, Albert Llovera va complir en primer dia de la seva tercera participació en el raid més famós del planeta. Repetint amb un Buggy Optimus MD, l'andorrà te com a objectiu finalitzar, després de quedar-se a quatre jornades d'aconseguir-ho en l'edició de l'any passat. Ja pot comptar un dia menys, perquè ahir va creuar la línia de meta el 62è

El catarí Nasser Al-Attiyah va ser el primer en aixecar els braços en la categoria de cotxes, en una especial de 175 quilòmetres cronometrats, dominant de principi a fi. Un Dakar és impossible de guanyar el primer dia, però sí és possible perdre'l. Això és el que probablement li ha passat a Nani Roma, defensor del títol que va destrossar el seu mini aterrant d'un salt quan només havia completat uns pocs quilòmetres i va haver d'estar diverses hores aturat amb el seu cotxe bloquejat.

COMA ÉS TERCER EN MOTOS / En l'apartat de motos, la retirada de Despres semblava deixar via lliure a Marc Coma, però el català només va poder ser tercer i va perdre poc més d'un minut respecte del guanyador, l'anglès Sam Sunderland, el nou company d'equip de KTM del català. El resident Joan Barreda, una de les alternatives al triomf, va ser quart.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT