PUBLICITAT

Comença l'aventura del Dakar sense cap referència en motos

  • Cyril Despres correrà en la categoria de cotxes amb Peugeot: «Ara estic aquí per gaudir»
EL PERIÒDIC
BUENOS AIRES

Periodic
Una imatge d'un cartell del Dakar envoltat per banderes argentines, ahir a Buenos Aires Foto: DAKAR.COM

El Dakar engega demà una nova aventura, una nova edició en la qual hi ha molta novetat a ulls dels seguidors andorrans. I és que no hi ha cap referència en l'apartat de motos. Cyril Despres ha decidit passar-se als cotxes i formarà equip amb Carlos Sainz en Peugeot.

Més relaxat i afable del que és habitual en el resident francès quan s'apropa l'hora del tret inicial, Despres no veu amb preocupació el seu estatus de novell. «Treballo per a un nou equip que té importants mitjans i ambicions. He tingut la meva dosi de pressió des del 2002, quan sortia sol amb la moto a enfrontar-me al fred, la pluja, la nit i en ocasions, la incertesa. Ara, en canvi, estic aquí per gaudir i per construir. Un discurs ben similar al de Carlos Sainz, qui sí té prou experiència amb les quatre rodes com per aspirar a guanyar tot i que no parla d'objectius importants: «És un any per provar la màquina i treballar. S'ha de rodar molt en competició per posar a punt cotxes com aquest».

Com a participants amb llicència andorrana destacats, hi ha també un Albert Llovera que divendres va realitzar l'últim entrenament abans de creuar l'Atlàntic a Grandvalira per fer una petita simulació del que l'espera a Argentina, Xile i en especial a Bolívia, on haurà de competir a més de 3.000 metres d'altura. Repetirà aventura amb un buggy d'MD Rallye Team i de nou l'objectiu serà el d'acabar, després de quedar-se a les portes fa ara un any. I també hi haurà en camions Jordi Ginesta, un mite del Dakar qeu està més per fer funcions d'ajuda als cotxes i motos que per competir per guanyar.

El Dakar del 2015 comença demà a Buenos Aires per completar poc més de 9.000 quilòmetres repartits en 14 etapes amb les ja clàssiques batejades com marató, que des d'aquest any passaran a disputar-se també en cotxes amb la dificultat de que els pilots no poden beneficiar-se dels seus equips d'assistència. Només hi haurà, a més, un dia de descans per als vehicles de quatre rodes, el 12 de gener, entre la novena i la desena etapa.

 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT