PUBLICITAT

Els residents al Pirineu demanen més facilitats

I.M.
ESCALDES-ENGORDANY

Un grup de 400 treballadors del Pirineu català, molts d'ells en situació d'atur, han fet arribar a Mariano Rajoy una carta que ja havien tramès anteriorment al copríncep episcopal on exposen la «ingent quantitat de traves legals, i cada cop més» que es troben quan sol·liciten els permisos per poder treballar al Principat o ser, com a mínims, transfronterers».

En ella, expliquen que «donada la poca activitat econòmica que es genera a les comarques de l'Alt Urgell, Pallars i Cerdanya» es veuen «obligats a emigrar constantment al país veí». Demanen que el president de l'Executiu espanyol tracti amb el cap de Govern, Toni Martí, la possibilitat de tenir «alguns avantatges» com a residents als pirineus «igual que tenen els residents andorrans quan efectuen algunes activitats econòmiques a les nostre comarques i als quals no se'ls hi posen tantes dificultats».

Afegeixen que entenen que als primers que han de donar sortida és als residents del país, però demanen que un dels punts en els quals podrien de tenir més avantatges és per la contractació de temporers per a l'estiu i la temporada de neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT