PUBLICITAT

Suport a la modificació de la llei de transferències

  • Encamp s'adhereix a la voluntat de canviar el percentatge d'inversió
MARISA DA COSTA
ENCAMP

Periodic
Alguns dels conseller i els cònsols d'Encamp, durant la sessió d'ahir Foto: ANA

El Consell de Comú d'Encamp va celebrar dimecres una sessió extraordinària per no tancar l'any sense aprovar els tres punts que composaven l'ordre del dia.

Les dues primeres qüestions es van aprovar per majoria: l'habilitació i millora de les instal·lacions a la zona de Prada de Moles, un projecte al que la parròquia i el Govern destinaran un total de 2,96 milions d'euros. També es va donar el vistiplau a l'adequació d'un espai destinat a contenidors de recollida de residus a sota de la plaça de l'església del Pas de la Cas. En aquest cas la inversió serà de 200.000 euros.

La polèmica va sorgir en voler donar suport a la proposició de llei que els comuns van entrar a tràmit el passat dia 29 per modificar la Llei qualificada de transferències i així canviar el percentatge que els òrgans han de destinar a inversió, ara fixat en el 80%.

La minoria s'hi va oposar. El conseller de PS+Independents, Joan Sans, es va abstenir en la votació perquè «compartim la mesura però les formes han estat inadequades». Va dir que «els comuns sabien que era inviable per al Consell General» però tot i així «s'hi ha exercit una pressió que ara no toca». Pel seu costat, la consellera d'SDP, Eluska Galdós, va votar en contra perquè «fa quatre anys que es malgasten diners en un tema que s'hauria pogut tancar ràpid». Ambdós van criticar que les oposicions no hi van poder treballar perquè es va fer a corre-cuita.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT