PUBLICITAT

Els andorrans troben un filó de negoci a Ebay gràcies als euros

  • Nacionals i estrangers venen per la pàgina de subhastes els lots que reparteix Govern per més de 150 euros
CLARA GARNICA / ARNAU COLOMINAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alguns dels lots d'euros andorrans a la venda a través del portal de subhastes Ebay. Foto: EL PERIÒDIC

En principi estava reservat exclusivament pels andorrans i per a la població resident. Una partida de 70.000 lots amb vuit monedes (2 i 1 euros, 50, 20, 10, 5, 2 i un cèntim), d'euros andorrans, que es poden reservar des del passat 23 de desembre a la pàgina www.euros.ad. El ministre de Finances, Jordi Cinca, garantia la setmana passada que hi hauria euros per a tota la població, perquè se'l fessin més seu. Doncs bé, aquest mateix dilluns els més matiners en reservar ja tenien a les seves mans el lot exclusiu, pel qual van pagar 3,88 euros (el valor facial de les monedes). I dilluns mateix ja van aparèixer els primers espavilats que van veure en aquesta col·lecció una oportunitat per fer negoci. Els van posar a la venda mitjançant pàgines de subhastes online, entre elles la més popular de totes, Ebay. Ahir fins a una trentena de vendes estaven actives a aquest portal internacional.

I sembla que de moment, la cosa els ha sortit rodona. Ja s'han concretat vendes per valor de més de 110 euros, i en el tancament de l'edició d'ahir hi havia subhastes obertes que superaven els 150 euros. En aquests casos es notava l'elevat interès que han generat els euros andorrans, tenint en compte que hi havia més d'una dotzena d'usuaris pugnant per l'oferta. En d'altres subhastes els usuaris interessats superaven la vintena.

No hi ha cap dubte que el valor d'aquestes col·leccions seguirà pujant els propers dies, de manera que els seus propietaris inicials es poden endur uns beneficis que es poden aproximar als 200 euros. I recordem: van pagar per aquests lots només 3,88 euros.

A més a més, i tenint en compte la procedència d'alguns d'aquests venedors de lots d'euros andorrans, se'n pot desprendre que ja estan sent revenuts. I és que un dels venedors més actius (ofereix diversos lots per Ebay), és d'Alemanya i a més a més és experimentat en això de subhastar productes online. També hi ha venedors de procedència francesa i italiana. És a dir, tot apunta que han adquirit diversos lots d'euros a andorrans o residents per un preu evidentment superior a aquests 3,88 euros, i després els han tornat a posar al mercat de compravenda amb la intenció de superar de molt aquest primer cost inicial.

Un negoci que anirà en augment / En total els 70.000 lots per a la població del país sumen 271.600 euros. Es preveu que aquestes operacions de compravenda augmentin en nombre i en quantitat sol·licitada els propers dies, a mesura que els andorrans els vagin a buscar a Tràmits del Govern. Tot i que si tenen paciència i s'esperen uns mesos, el seu valor encara podria pujar més.

També caldrà esperar al proper 15 de gener, quan es posaran en circulació 1,7 milions d'euros a través de les entitats bancàries. Així com també caldrà esperar les monedes de dos euros commemoratives del 20è aniversari de l'adhesió d'Andorra al Consell d'Europa, que apareixeran al març. També es posaran en circulació edicions especials amb les vuit peces, ja no exclusives per a la població andorrana. En total hi haurà 493.200 euros reservats als col·leccionistes que aniran empaquetats especialment. A aquestes se li han de sumar els 1,7 milions d'euros que es posaran en circulació de manera convencional tant a Espanya com a Andorra. Pot semblar molt, però és poc si es té en compte l'elevat nombre de fanàtics de la numismàtica i l'interès que generen uns euros de procedència exclusiva andorrana. En resum, tot un filó de negoci pels andorrans i també estrangers que només ha fet que començar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT