PUBLICITAT

Amics de la Rabassa denúncia que els projectes futurs empitjoraran Naturlàndia

  • La plataforma cívica presenta la seva memòria d'activitats set anys després de la seva constitució
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Els membres de l'Associació Amics de la Rabassa durant la presentació de la seva Memòria, dimecres passat Foto: J.R.

L'eco Parc de Naturlàndia pot empitjorar en els propers anys i perjudicar encara molt més als ciutadans de la parròquia de Sant Julià de Lòria, on es troba ubicat, i de la resta del territori del Principat, si es tiren endavant els projectes previstos. Aquesta és una de les principals conclusions de la Memòria de set anys d'activitats presentada dimecres passat per l'Associació Amics de la Rabassa. Segons els seus membres han estat anys de lluita en contra de la construcció d'aquest complex a l'entorn de la Rabassa que «no ha estat envà» ja que tot i les sentències negatives «s'han anat incorporant algunes de les nostres reivindicacions», va explicar un dels seus portaveus, Josep Maria Goicoechea. Uns neguits que «malauradament passats els anys s'han anat complint fins i tot per sobre de les nostres previsions».

Una vegada més van insistir en la manca de transparència, i de diàleg per part tant del comú lauredià com dels actuals gestors del parc, Camp Rabassa SA, i van assegurar que les especulacions sobre el destí final de l'ampliació prevista del complex, xifrades en unes 20 hectàrees, no fan «més que empitjorar aquest gran desastre».

Entre les conclusions que s'extreuen de la publicació, s'assenyala que Naturlàndia no ha servit per dinamitzar econòmicament la parròquia, per exemple amb menys comerços al 2012 que al 2006; s'ha destruït un paisatge d'alta muntanya únic; s'ha privatitzat un espai comunal i, alhora, també consideren que s'ha menystingut l'acció ciutadana com ara descartant la declaració de la zona com a Parc Natural protegit després de «recollir a tot Andorra unes 1.400 firmes en aquest sentit».

D'altra banda van expressar la seva satisfacció com a associació per haver sigut durant aquests anys «font d'inspiració per a d'altres». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT