PUBLICITAT

L'Estadi Nacional, mirat amb lupa

  • La gespa de la nova instal·lació va ser la gran preocupació mentre el MoraBanc debutava a la Lliga ACB amb bones sensacions a casa i, a final d'any, la primera victòria a fora H Marc Oliveras va deixar l'esquí per malaltia
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'Estadi Nacional, amb Toni Martí flanquejat pels presidents de la FAF i la FAR Foto: TONY LARA

L'Estadi Nacional va marcar l'últim terç de l'any. També la malaltia de l'esquiador Marc Oliveras, que l'obligava a deixar la competició temporalment, o el rècord personal de Marcos Sanza en la marató d'Amsterdam. El final d'any, com és habitual, marcava els prolegòmens del Dakar, amb quatre representants andorrans.

SETEMBRE

L'estrena de l'Estadi Nacional, i la gespa

Setembre es va iniciar amb els joves de la selecció sub-17 d'hoquei patins en la 6a posició de l'Europeu de la categoria, amb l'estada de l'FC Barcelona de bàsquet a Encamp un any més, i el fitxatge de Kaloyan Ivanov pel MoraBanc Andorra de l'ACB. Però el tema principal circulava per l'Estadi Nacional, instal·lació que havia de rebre el primer partit internacional amb l'Andorra-Gal·les de futbol (1-2 per als de Gareth Bale, amb la il·lusió de veure que els de Koldo Álvarez s'avançaven en el marcador, amb penal de Ilde Lima), però amb la gespa de protagonista negativa, amb queixes dels jugadors andorrans però també de Gal·les i fins i tot de l'IRB de rugbi, que tampoc no donava el vistiplau definitiu setmanes després.

Mentre el tema de la gespa intentava trobar una solució, el Sant Julià de futbol guanya a l'Estadi Comunal la Supercopa, en la pròrroga i contra l'FC Santa Coloma, i era la parròquia de Sant Julià precisament el centre del món del trial amb el Mundial de les Nacions, i també la parròquia que tancava el Nacional de cronos de ciclisme amb triomf de David Albós i Yolanda López. Però sense dubte, el cop dur va arribar de l'esquí, amb la segona retirada de l'any, en aquest cas temporal, per la malaltia de Marc Oliveras, amb lupus.

OCTUBRE

El temps de Sanza a la marató: 2h 16min 59s

Octubre va ser el mes de Marcos Sanza. L'atleta del CAVA tenia en ment baixar la seva millor marca personal en la marató i ho va aconseguir amb un 2h 16min 59s en la prova d'Amsterdam, on a més va ser 9è i el primer dels corredors europeus.

Mentrestant, a casa, el judoca Dani Garcia va anunciar que es retirava de l'alta competició i que dedicaria tots els seus esforços a entrenar la canalla. Per altra part, arrencava la Lliga ACB de bàsquet amb un MoraBanc que perdia a Màlaga i a Manresa, però il·lusionava a casa amb victòries emocionants, mentre que en futbol era la selecció la que perdia contra Bèlgica amb sis gols encaixats, i després contra Israel.

El gran trasbals va ser la bomba del CV Andorra, que per manca de seriositat contractual del seu patrocinador principal, havia de renunciar a la Superlliga i a Europa, a més d'haver de suportar la desmembració de l'equip sènior en el que va ser la crisi institucional més greu de la seva història.

NOVEMBRE

Llarga baixa de Sada; Llovera va al Dakar

Novembre va ser el mes en què es va confirmar que Víctor Sada, base del MoraBanc, havia de passar per quiròfan i s'oblidava del bàsquet fins al mes de març, tot i que tot apunta a que tornarà abans. El club va incorporar, per això, el valencià Carles Bivià. Així mateix, l'alegria va ser conèixer que Albert Llovera tornaria per segona vegada consecutiva (la tercera de la seva carrera) al Dakar. De fet es va fer la presentació dels andorrans que hi seran a la cursa sud-americana: Llovera, Jordi Ginesta i el fisioterapeuta Roger Font amb l'equip del resident Cyril Despres.

Així mateix es va inaugurar oficialment l'Estadi Nacional deixant enrere per fi els problemes amb la gespa, que sembla que ja acabava per estabilitzar-se.

DESEMBRE

La primera victòria forana del MoraBanc

Cada desembre es tanca amb l'Andros i les primeres curses de neu en esquí de muntanya, però sobretot aquest final d'any s'ha vist un MoraBanc Andorra que pateix fora del pavelló del Govern, però que finalment, a Sevilla, va vèncer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT