PUBLICITAT

Els visitants augmenten un 8% el passat novembre

  • L'afluència de visitants i turistes es manté al llarg dels últims 12 mesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vehicles entren i surten d'Andorra pel pas fronterer del Runer Foto: ÀLEX LARA

El novembre passat van entrar al país 510.140 visitants, cosa que suposa un increment del 8% respecte al mateix període de l'any passat. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en una nota en què subratlla que el nombre d'excursionistes va ser de 358.530 persones i el de turistes de 151.610 persones més. Estadística també va assenyalar que excloent els dies de tancament del novembre de l'any passat, la variació de l'entrada de visitants se situa en un 1%. La pernoctació mitjana al mes de novembre va ser inferior a dues nits (1,8).

El novembre passat es va tancar amb l'entrada de 510.140 visitants, dels quals 358.530 (70,3%) van ser excursionistes mentre que 151.610 van ser turistes (29,7%). Respecte al mes de novembre de l'any passat, el nombre de visitants va augmentar un 8%, i en la mateixa proporció va augmentar la de turistes i d'excursionistes.

Per nacionalitats, els francesos van presentar una variació positiva per als excursionistes del 24,4% i negativa per als turistes de –27,6%. Els visitants espanyols van registrar un augment del 15,9% per als turistes i una davallada del 8,9% per als excursionistes. Pel que fa a les dades acumulades, els visitants des d'inici del 2014, van augmentar un 2,3% mentre que els dels darrers dotze mesos ho van fer en un 2%.

Pel que fa als turistes, des d'inici del 2014 van augmentar un 3,4% i en els darrers dotze mesos un 4,8%. Respecte als excursionistes, des d'inici d'any es van incrementar un 1,8% mentre que en els darrers dotze mesos ho van fer en un 0,8%. L'estadística del departament de Govern contrasta amb la mala percepció dels comerciants i hotelers que van veure estancada la bona marxa del negoci durant tot el mes. El sector turístic esperava amb ànsia l'arribada d'aquest desembre amb l'inici del període de rebaixes, del periple nadalenc i l'arrencada de la temporada d'esquí. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT