PUBLICITAT

Opcions diverses per començar l'any

  • Hotels, restaurants i locals d'oci estrenaran el 2015 amb les sales pràcticament plenes
MARISA DA COSTA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Clients d'una discoteca a la zona de ball Foto: TONY LARA

Aquesta nit no només traiem els nostres millors vestits de l'armari per vestir-nos de gala. També abillem la taula al voltant de la qual seurem amb la família amb les estovalles més esplendoroses. La presentació d'unes copes ben lluents i la perfecta col·locació dels plats i la coberteria seran rematats amb l'àpat probablement més elaborat de l'any. Per acabar-lo bé.

Són moltes les persones que prefereixen estalviar-se aquest tràngol i deixar-lo en mans dels professionals de la restauració i l'hoteleria, un sector que prepara a consciència la nit de Cap d'Any perquè els demés en puguem gaudir sense preocupar-nos per res més que no sigui dur la camisa ben planxada o el pentinat ben enlacat perquè no es descol·loqui amb els primers balls de l'any.

Ja fa setmanes –sinó mesos– que hotels, restaurants i locals de ball competeixen per atraure'ns la darrera revetlla de l'any, oferint-nos plans irrebutjables i flexibles per a les diferents butxaques. I podem afirmar que ho han fet prou bé, si tenim en compte que les reserves superen el 90% de l'aforament dels establiments.

Són vàries les opcions a les que ens podem acollir per passar la darrera nit del 2014. La menys habitual entre els residents però que més interessa als hotelers és el paquet amb què el client sopa i pernocta al seu negoci. Des fa mesos, les pàgines web d'ofertes en viatges venen estades al Principat a preus molt interessants i que inclouen els dies 31 de desembre i 1 de gener. Atrápalo, per exemple, proposava estàncies amb sopar, hotel i l'entrada a Caldea per un preu mínim de 79 euros. Groupalia, una pàgina del mateix sector, oferia un viatge similar a partir de 59 euros però amb una passejada amb raquetes per la neu, en comptes de l'accés al centre termolúdic. A més, molts dels hotels inclouen el sopar i el cotilló en l'estància dels visitants. Si a això sumem els residents que acudiran als seus restaurants per sopar i posteriorment moure l'esquelet amb les orquestres contractades, fem fàcilment comprensible que les reserves hagin superat amb escreix, a dia d'avui, el 90%. Si algú contempla descontrolar-se, aquesta és l'opció ideal i les proposicions, múltiples. L'Hotel Princesa Parc, a Arinsal, li fa el sopar, el convida a ballar i li serveix l'esmorzar per recuperar les forces per aproximadament 250 euros.

Els restaurants també tenen proposicions atractives i a preus més econòmics que els hotels. Si prefereix sopar fora per no passar-se el dia a la cuina però vol fer la darrera copa a casa, molts restaurants de la capital serveixen menús amb preus que oscil·len majoritàriament entre els 60 i els 80 euros la forquilla i que encara tenen alguna taula lliure. Dos exemples són el Restaurant Eximi si li agrada la cuina d'autor o el 1940, si el que vol és un espai acollidor.

Les tradicionals bordes són una altra de les atractives opcions a les que s'adhereixen els andorrans. La Borda Vella, per exemple, ha planificat per aquesta nit un menú que, a més d'incloure el tipiquíssim raïm de la sort, la copa de cava i el cotilló, conté exquisideses com ostres, foie gras, carn i peix. Ajustat als gustos i al mòdic preu de 70 euros.

També hi ha aquells a qui els encanta el tradicional però no se n'anirien a casa sense cremar els raïms amb una bona dansa. Prova d'això és el cartell de «complet» que la Borda Pairal va penjar per aquesta nit ja a principis de mes. Després del sopar, l'establiment dóna als seus clients la possibilitat de gaudir de discoteca privada amb barra lliure fins les tres de la matinada i, posteriorment, accedir a la discoteca oberta a la resta de públic, informa l'ANA.

I si és d'aquells que parlàvem al principi, dels que s'ho guisen i mengen a l'escalfor de casa seva i la família per després marxar amb els amics a començar l'any amb alegria, no li falten opcions. Els locals d'oci del país proposen música, consumicions, cotilló i fins i tot xurros amb xocolata a un cost que va des dels 15 euros, com el Surf, fins als 45 la mateixa nit al Circus Andorra, passant pels 20 que val l'entrada al Festa Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT