PUBLICITAT

El Servei de Meteorologia alerta pel fort risc d'allaus

  • El Govern avisa sobre el perill de realitzar esports fora pista
@PeriodicAND
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns vehicles circulen amb dificultat a l'alçada del Tarter durant el temporal de vent i de neu Foto: TONY LARA

Les fortes ràfegues de vent registrades als punts més alts del país porten al Govern a alertar pel fort risc d'allaus, situat en el nivell quatre en una escala de cinc. Les previsions indiquen que el temporal de vent que arribava el passat cap de setmana no minvarà fins demà, revetlla de Cap d'Any o, a més trigar, dijous al matí.

Ahir es van arribar a registrar ràfegues de vent provinent del nord-est de fins a 144 km/h en una alçada de 20 metres sobre el terra a les cotes més altes. El tècnic de meteorologia del Govern Guillem Martín advertia que aquest vent està transportant la neu a la cara sud, el que provoca les importants acumulacions de neu que poden esdevenir en allaus.

Des del Servei de Meteorologia destacaven que s'havien pres les mesures necessàries per evitar les situacions d'alerta a les carreteres i nuclis urbans i que no existeix cap perill meteorològic per a la població en general. No obstant, sí que s'adverteix sobre el risc extrem de practicar esports fora de les pistes d'esquí, on es van provocar esllavissades amb explosius controlades i, per tant, el risc estava regulat.

Durant el dia d'ahir es van registrar ventades de fins a 110km/h. Aquesta situació s'alleugerirà fins als 80 km/h aquesta tarda.

Mobilitat/ Tot i que ahir el temporal de vent no va ocasionar cap incident de gravetat, sí que va alterar l'estat del trànsit.

L'accés a França estava restringit als vehicles de més de 19 tones després de restar tancat tot el diumenge i els equipaments especials seguien sent obligatoris a partir de Canillo.

S'han de destacar nombroses cues: l'arribada al país per la frontera del Riu Runer va ser molt lenta fins ben entrada la tarda.

A les entrades a la Massana i al Tarter també hi va haver un trànsit molt dens fins aproximadament l'hora del migdia, pels esquiadors que volien accedir a les estacions després de la forta nevada del cap de setmana.

FUNICAMP/ Les retencions més fortes van tenir lloc a l'entrada a Encamp des d'Escaldes-Engordany. Les retencions van arribar a provocar cues de quatre quilòmetres, des del Funicamp fins al Túnel dels Dos Valires. La causa d'aquesta concentració de vehicles va ser el tancament del giny pel fort temporal de vent quan ja més de mil persones feien cua per accedir a les pistes amb el Funicamp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT