PUBLICITAT

Presó per ús d'informació rellevant per a un excàrrec d'Eurohypo

  • Va obrir a Andorra comptes per adquirir accions de Parquesol
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
La seu d'Eurohypo AG a Espanya Foto: EL PERIÒDIC

L'Audiència Nacional ha condemnat a quatre anys de presó l'exdirector general a Espanya d'Eurohypo AG José Luis Zanetty per la comissió de delictes d'ús d'informació rellevant i blanqueig de capitals en relació amb la compra d'accions de la immobiliària Parquesol el juliol del 2006 .

La sentència de la Secció quarta de la Sala Penal considera provat que Zanetty es va entrevistar el 19 de juliol del 2006 amb el president del grup San José per analitzar el finançament per part d'aquesta companyia de la compra de Parquesol. Segons la resolució judicial, aquest mateix dia, «durant el matí i les primeres hores de la tarda Zanetty va realitzar trucades telefòniques i va enviar missatges al seu amic Francisco Garriga, a qui també li unien interessos econòmics».

«Garriga va utilitzar immediatament el capital que tenia a la seva disposició a Espanya i Andorra per adquirir aquest mateix dia totes les accions que va poder de Parquesol quan la cotització era inferior als 20 euros, per vendre-les al mes següent per un preu superior als 22 euros per acció», detalla la sentència.

El Grup San José va llançar a finals de juliol del 2006 una oferta pública d'adquisició (OPA) d'accions de caràcter amistós per Parquesol a un preu de 23,1 euros per acció. Segons l'Audiència, les compres d'accions per part de Garriga es van realitzar a través de diverses societats de la seva titularitat, en diverses operacions en què va obtenir uns guanys de gairebé 1,6 milions d'euros.

transaccions / La sentència detalla que a més de les compres d'accions, efectuades a través de transaccions realitzades en entitats bancàries situades a Espanya, els dos acusats, «de mutu acord, van obrir a Andorra diversos comptes per adquirir accions de Parquesol o per ingressar els beneficis obtinguts amb la diferència entre el preu al qual les van comprar i la seva posterior venda».

La resolució judicial apunta que en una d'aquestes operacions van comprar títols de Parquesol i amb la posterior venda van obtenir uns guanys de 645.682 euros. Aquest és precisament l'import que la sala li imposa com a multa a Garriga Miró.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT