PUBLICITAT

De videojocs a llits elàstics i tallers

  • Èxit d'afluència en el primer dia d'obertura del 23è Saló de la Infància i de la Joventut d'Andorra
MARISA DA COSTA
ENCAMP

Periodic
Un adolescent fa una volta completa amb la bicicleta en una de les activitats exteriors, ahir Foto: TONY LARA

El cònsol menor d'Encamp, Jordi Torres, va ser l'encarregat ahir de subjectar la cinta perquè el cònsol major encampadà, Jordi Mas, la tallés i donés per inaugurat el 23è Saló de la Infància i de la Joventut d'Andorra que se celebra al Complex Esportiu i Sociocultural de la parròquia. Els acompanyaven la consellera major, Esther París, els consellers de Cultura, Olga Moreno i el de Joventut i Esports, Jordi Rogel, a més d'un membre de la minoria, Joan Sans.

En total, el Comú d'Encamp va dedicar a l'organització del Saló 52 mil euros, en front dels 97.500 que hi va destinar el 2013.

Després de donar el tret de sortida a la nova edició del parc nadalenc d'activitats per als petits, es van passejar per les instal·lacions per apreciar el resultat final de varis mesos de treball. Aquest any, l'òrgan comunal va ser l'únic organitzador d'aquest punt de diversió per a infants. Aquest descens del pressupost es deu a la participació, per primera vegada, de quasi una vintena d'empreses col·laboradores. Els patrocinadors –tant del poble com d'arreu del país–, han aportat un 40% del cost del Saló de la Infància, ja sigui amb la donació de premis per als concursos que s'hi desenvoluparan com amb l'abonament de diners per a les despeses.

El Saló inclou en aquesta ocasió nombroses novetats. Per primera vegada, l'inici ha estat posposat; en comptes de tenir lloc el dia de Sant Esteve, va començar ahir i tindrà un dia menys de durada «perquè la gent venia més endavant i penso que d'aquesta manera tindrà la mateixa o inclús més afluència que amb el model anterior», va assegurar Mas. Clourà el dia 1 de gener per traslladar-se fins al Pas de la Casa, on restarà del dia 3 fins el 5.

L'espai dedicat a les activitats també ha crescut i s'ha ampliat a la piscina del Complex i el seu exterior. La zona aquàtica disposa d'inflables amb tobogans, trampolins i fins i tot barquetes per passejar. Pel que fa a les propostes a cel obert, hi ha des d'un cinema 6D on els espectadors es mullen, són tocats, senten bufar el vent... fins a una roda per a que els més valents donin una volta de 360°.

Unes petjades de diferents colors divideixen les activitats per franges d'edat.

Les proposicions més exitoses entre el jovent són els simuladors de Fórmula 1, motocicletes, esquí, les videoconsoles... S'ha de sumar que entorn d'aquestes activitats s'hi organitzen diversos concursos. També agraden molt els tallers de manualitats de decoració de cascs o pintura facial i els tradicionals inflables i llits elàstics, sense oblidar el paintball o el futbolí humà. El Cos de Policia també hi és present i dóna lliçons de circulació als nens que pugen a la seva moto. L'entrada costa tres euros, deu l'abonament per a l'assistència diària. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT