PUBLICITAT

Alegries i decepcions

  • Durant els quatre primers mesos de 2014 el bàsquet va donar la gran satisfacció en aconseguir la Copa i l'ascens a l'ACB, en esquí de muntanya la veterana Sophie Dusautoir es reivindicava i alguns esportistes anunciaven la retirada
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dalt del tot, el River MoraBanc, que va guanyar la Copa Príncep i va assolir l'ascens a l'ACB; a sota, Sophie Dusautoir, tercera a la general de la Copa del Món d'esquí de muntanya, i el FC Santa Coloma celebrant la lliga Foto: ÀLEX LARA / TONY LARA

2014 es tanca amb records especials, de bons i de dolents, però sobretot amb la idea que a Andorra l'esport no té límits, mai s'atura, sempre respira, i busca en tots els sentits millorar a cada dia. Avui resumim els quatre primers mesos d'un any que ara arriba als seus últims dies de vida.

GENER

Copa del Món d'SBX sense Lluís Marín

El gener és el mes del Ral·li Dakar a Sudamèrica, una cita que va tenir un descafeïnat duel entre Cyril Despres i Marc Coma. El resident va evidenciar que la Yamaha amb què debutava després d'anys amb KTM no estava en el ritme de la marca austríaca: al final va ser quart. També va ser el Dakar del retorn d'Albert Llovera, que amb un buggy intentava el repte d'acabar la cursa, però que per problemes mecànics es va quedar a tres especials d'aconseguir-ho.

La decepció, amb tot, va arribar de la neu, perquè Lluís Marín, el dia d'abans que comencessin les dues Copes del Món d'SBX de Vallnord-Arcalís, va tenir una absurda caiguda durant els entrenaments i l'espatlla trencada va trencar la il·lusió del país. Trevor Jacob i Omar Visintin, i Dominique Maltais i Eva Samkova van ser els guanyadors de la doble cita mundialista.

La gran alegria de la neu van ser els dos podis de la Copa del Món d'esquí de muntanya a Courchevel de Sophie Dusautoir, 2a a la individual i 3a a la vertical, i la 9a de Laura Soulié en la Copa del Món de biatló de Ruhpolding, el millor resultat de la història d'aquest esport per a un andorrà. També en esquí, en alpí en aquest cas, el Borrufa va deixar l'equip 1 d'Andorra en la 2a posició per equips.

En bàsquet, el River Andorra buscava l'ascens a l'ACB, objectiu de la temporada, però ho feia amb la mala notícia de la lesió de Thomas Schreiner, al qual se li buscava substitut.

febrer

La ressaca per la Copa Príncep

El primer dia del mes de febrer Andorra s'aixecava llegint a la premsa la victòria del River MoraBanc Andorra de LEB Or en la Copa Príncep. Per 77-61 va vèncer l'equip de Joan Peñarroya al Quesos Cerrato de Palència. Però també aquest mes va deixar una nova victòria en les G.Sèries BPA de Xevi Pons, dominar de la competició de dalt a baix, el Campionat de Catalunya absolut en freestyle per a Carlitos Aguareles-Loan, o el Campionat d'Espanya de llarga distància en esquí de fons per a Ireneu Esteve. A més, van ser els Jocs Olímpics de Sochi, on el millor resultat va ser la 18a posició de Mireia Gutiérrez en la supercombinada, i on van haver-hi dues notícies per oblidar: les lesions, greus, de Kevin Esteve i Joan Verdú. A més, el rider Dani Fornell patia un greu accident però sortia de la situació, mentre que en esquí de muntanya Andorra acollia els Europeus, amb Dusautoir fregant els podis. i en esquí de velocitat Klaus Schrottshammer assolia els 185,19km/h en la Copa del Món de Grandvalira.

MARÇ

S'assoleix el desitjat ascens a l'ACB

Després de complir amb els seus compromisos, finalment el River MoraBanc va assolir l'ascens a l'ACB. El treball a la pista estava fet, però faltava ara el de despatxos. Però el mes de març va deixar altres notícies com les retirades dels jugadors de rugbi Magallón i Kirikaixvili, la de Laura Soulié en biatló, el passi de Joan Carchat al CERA amb l'ACSM Banco Madrid i Mitsubishi i de Cyril Despres als cotxes quan anunciava que en el Dakar 2015 seria amb un Peugeot, la Copa d'Europa d'SBX de Lluís Marín a Lenk, el podi de Dusautoir en la general de Vertical de la Copa del Món d'esquí de muntanya o les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí que va acollir el Principat amb cap resultat destacat més enllà de l'experiència que agafava així la nova fornada d'esquiadors.

ABRIL

Baixen les subvencions un 17%

Abril es presentava amb l'anunci del Govern de rebaixar un 17% les subvencions (3.047.214 euros) a les entitats esportives, mentre el BC Andorra buscava els acords amb l'administració i les empreses per anar conformant un equip d'ACB per a la temporada 2014-2015. Mentre això passava, Dusautoir confirmava la tercera posició mundialista en esquí de muntanya, ara en individual, i el FC Santa Coloma guanyava la Lliga de futbol sota les ordres de Richard Imbernón.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT