PUBLICITAT

Les nevades provoquen vàries complicacions i tancaments

  • Tot i les complicacions a la carretera, només hi ha hagut accidents lleus
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El temporal de vent i de neu protagonista durant el passat cap de setmana va provocar ahir vàries complicacions a les carreteres d'Andorra. Les acumulacions de fins a 30 centímetres de neu a partir dels 1.500 metres d'alçada va obligar als conductors a equipar el seus vehicles a partir d'Escaldes-Engordany i va provocar el tancament del Port d'Envalira i per tant l'accés a França. Les complicacions a la carretera també van obligar a prohibir als turisme la circulació fins a Arcalís.

La nevada va arribar a totes les cotes del país, tot i que a les parròquies baixes els gruixos van ser de poca consideració. D'Escaldes en amunt les afectacions van ser majors.

A primera hora del matí, de fet, era obligatori circular amb equipaments especials des de la parròquia escaldenca, tant en direcció a les valls del nord com a la d'orient. Més tard, a mesura que amainava la tempesta, aquesta obligatorietat va anar pujant de cota fins a situar-se a les parròquies de Canillo i de la Massana, ja al migdia i mantenint-se la recomanació de la utilització d'equipaments fins al vespre.

INCIDÈNCIES/ Si bé el temporal de vent i neu no va provocar grans incidents, el servei de mobilitat es va veure obligat a tancar, ja des de primeres hores del matí, l'accés a França, el Port d'Envalira i l'accés a Arcalís. Tot i això, els accidents esdevinguts van ser de tipus lleu i no van anar més enllà de retencions per causa de cotxes que no anaven degudament equipats per a la situació meteorològica.

ESTACIONS D'ESQUÍ/ Tant el sector de la neu com els aficionats als esports que s'hi practiquen esperaven amb ànsia aquesta nevada. Però, si bé la nevada era necessària per millorar l'estat de les pistes, les dues estacions del país es van veure obligades a tancar parcial o totalment les seves instal·lacions durant el dia d'ahir a causa de les inclemències.

Tot i que a les Valls del Nord el temporal va ser menys fort i que des del Comú d'Ordino esvan desplegar treballadors per a llevar neu i llançar sal, les pistes d'aquesta banda del país no van obrir les seves pportes.

Pel que fa a la Vall d'Orient, Grandvalira, va mantenir tanccat el sector d'Encamp tota la jornada de diumenge a causa dels forts vents. En la resta de l'estació es van obrir poc més de 40 pistes de les 118, tot i que el vent dificultava la pràctica d'esport.

PREVISIONS/ Les precipitacions que van afectar a tot el país i que ens van acompanyar durant tot el cap de setmana, sobretot a les parròquies altes, van anar minvant a partir del migdia de diumenge i, de cara a la nit, ja no hi havia presència de núvols, si bé les baixes temperatures persistien i van baixar uns graus.

Les tempestes no es repetiran amb la mateixa intensitat que durant el cap de setmana però persistiran a punts del nord. De cara a la setmana que entra, es mantindran els núvols en alguns punts del país. Tot i que el sol farà acte de presència, les temperatures mínimes se seguiran mantenint en xifres negatives fins a finals de setmana, quan pujaran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT