PUBLICITAT

El Parc Natural del Montsec podria ser una realitat el 2017

  • Primeres reunions informatives amb diversos agents del territori
EL PERIÒDIC
TREMP

Periodic
El Congost de Mont-rebei està dins del Montsec Foto: acn

A inicis d'aquest any el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va anunciar la creació del Parc Natural del Montsec abans del 2017. Recentment, un equip de tècnics han començat reunions informatives amb diferents agents del territori. Un dels primers resultats d'aquestes reunions ha estat el posicionament unànime del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà a favor de la seva creació. Tots els agents coincideixen en destacar que els aportarà una marca, un òrgan gestor i un pressupost.

El Govern calcula que la superfície del Parc Natural del Montsec serà d'unes 32.000 hectàrees i en formaran part uns 13 municipis. Del Pallars Jussà els de Sant Esteve de la Sarga, Castell de Mur, Llimiana, Gavet, Isona i Conca Della, Tremp i Talarn. De la Noguera els d'Àger, Camarasa, Alòs de Balaguer, Vilanova de Meià, Artesa de Segre i les Avellanes i Santa Linya.

Que la zona esdevingui Parc Natural ha estat una proposta llargament reivindicada pel territori, ja des dels anys vuitanta, una reivindicació que ja ha obtingut el suport del Parlament de Catalunya en diverses ocasions però mai ha acabat de prosperar la proposta. Ara, el territori demana que les converses que s'han iniciat no s'aturin i el 2017 sigui una realitat aquest Parc. La conservació del patrimoni natural i cultural, el desenvolupament socioeconòmic i la millora rural són alguns dels seus eixos de gestió. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT