PUBLICITAT

El Comú es planteja tornar a obrir al trànsit un tram de Vivand

  • La mesura facilitaria l'accés dels vehicles que baixen d'Encamp
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Persones passegen per l'Avinguda Carlemany, a la zona de Vivand. Foto: TONY LARA

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, considera que el tram superior de Vivand, entre l'avinguda de les Escoles i el carrer Constitució, podria tornar-se a obrir al trànsit en alguns moments del dia, per facilitar l'accés dels vehicles que baixen d'Encamp. Calvet va indicar que es tracta de la zona on es concentren els establiments de restauració, «que funcionen només a certes hores» i, per tant, troba possible que en certs horaris es pugui permetre un tipus de trànsit controlat a 20 km/h.

Marc Calvet creu que els propers passos a fer a Vivand, l'eix per a vianants en què s'ha convertit l'avinguda Carlemany, són trobar-li un paviment definitiu, una manera de fer les terrasses definitiva, una il·luminació més important, i la possibilitat de tornar a obrir al trànsit el tram superior de l'avinguda.

Per dur a terme tot el projecte, la intenció és fer un concurs d'idees, per treure tot el profit a l'avinguda. Calvet va assegurar que no només és el paviment, sinó que cal pensar en la millora d'altres aspectes, i apunta a la possibilitat de dotar l'avinguda d'un fil musical o de convertir-la en un exemple d''smartcity'.

Pel que fa als terminis, el cònsol assegura que són inversions importants i primer cal esperar a la resolució dels recursos que hi ha pendents contra la creació de Vivand. Al respecte, Calvet espera que el Comú els guanyi, però considera que la finalització del projecte haurà d'anar a càrrec del proper cònsol. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT