PUBLICITAT

Andbio sol·licita actualitzar alguns articles del Codi Penal

  • La mesura serviria per normalitzar l'ús de les anàlisis genètiques
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
David Vilanova i Vanesa Arroyo al primer Fòrum sobre Biotecnologia Foto: EL PERIÒDIC

L'Associació de Biotecnologia d'Andorra (Andbio) va demanar la modernització dels articles 123, 124 i 125 del codi penal per tal de normalitzar l'ús de les anàlisis genètiques. Segons van explicar, avui en dia no es permet l'obtenció de material genètic amb ànim de lucre, el que impossibilita que els test que s'encomanen diàriament en la pràctica clínica derivats a laboratoris de països veïns es puguin dur a terme per part d'empreses establertes al país.

Andbio va presentar la memòria de les principals accions i conclusions vinculades al sector biotecnològic d'Andorra. Entre les necessitats més destacades del sector, consideren important crear un «parc científic» que promogui la concentració d'empreses que aterrin al país, generant sinergies entre els diferents emprenedors i actuant d'àncora per a següents projectes. També reflexionen sobre si és possible promoure alguna fórmula de finançament, pública o privada o una combinació, entenent que un projecte ‘biotech' no es pot valorar com un pla d'empresa tradicional, segons informa l'ANA.

Tot i els assoliments, l'associació preveu diversos passos per continuar avançant el proper any, com la «necessària» actualització del Codi Penal per garantir l'ús de la genètica en la societat. Per assegurar un marc legal s'hauria de treballar en l'establiment d'un de propi que reguli punts bàsics com l'experimentació animal, l'ús de la genètica o altres temes de gran impacte social.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT