PUBLICITAT

Els hotelers temen la davallada del mercat rus de cara al gener

  • La UHA alerta que la debilitat de la demanda tenyeix de gris l'horitzó de la temporada d'hivern
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns esquiadors pugen al telecadira del Tarter a Grandvalira. Foto: ÀLEX LARA

La Unió Hotelera (UHA) preveu que l'ocupació mitjana durant les festes nadalenques oscil·li entre el 80 i el 85%, lleugerament per sota de l'any passat. D'una banda, els dies més forts seran entre Sant Esteve i Cap d'Any, període en què s'espera una ocupació del 90%, mentre que del 2 al 6 de gener baixarà fins al 80% a causa de la crisi que pateix el mercat rus. De fet, el director de l'entitat, Òscar Julián, va explicar que «de moment, les expectatives pel que fa a aquest mercat són grises» i que segons les estimacions fetes pels establiments, «les reserves es troben un 40% per sota de l'any passat».

Els establiments adherits a la UHA encaren el període nadalenc amb xifres d'ocupació similars a les de l'any passat, tot i que estaran una mica per sota a partir del 2 de gener, que és a partir de quan acostumaven a venir el gruix dels esquiadors russos. El director de l'entitat, Òscar Julián, va explicar a l'ANA que «les previsions per a aquest mercat no són gaire positives», i que «les estimacions són que podria patir una disminució del 40%». De moment, entre els passats 24 i el 25 de desembre l'ocupació hotelera va rondar el 60%, «com ja és habitual en aquestes dates», va precisar Julián. En canvi, va assenyalar que a partir de Sant Esteve «l'ocupació també s'incrementa de manera considerable». Aquest any el volum de reserva confirmada pels establiments de la UHA assoleix una ocupació del 90% fins a el proper 1 de gener. Mentre que la setmana del 2 al 6 de gener l'ocupació baixarà fins al 80%.

Julián també va indicar que els visitants es reparteixen d'una manera molt homogènia entre els establiments de totes les parròquies, essent la parròquia de Canillo la que gaudeix d'un percentatge més elevat d'ocupació, mentre que Encamp està entre dos i tres punts per sota de les xifres de l'any passat.

I és que pel periple festiu de Nadal, la reserva confirmada sol ser més important que la reserva d'última hora, i molts clients ja coneixen l'allotjament on volen pernoctar. Pel que fa a la durada de l'estada, aquesta és una mica més llarga que en altres períodes de l'any i sol anar de tres a quatre nits, que es reparteixen en les tandes de Sant Esteve a Cap d'Any, i de Cap d'Any als voltants de Reis.

Pel que fa a les condicions de neu, el director de la UHA també va reconèixer que «algun hotel ha començat a patir cancel·lacions de darrer moment, una circumstància que de moment no és alarmant però sí que és un element a tenir en compte». Una situació però que també pot capgirar-se si les condicions meteorològiques de les properes hores milloren en termes de precipitacions.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT