PUBLICITAT

'Els Pastorets' estrenen amb èxit de públic

  • L'obra de Folch i Torres busca repetir l'assistència de l'anterior edició
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

ahir va ser el dia de l'estrena de la representació anual d'Els Pastorets de Folch i Torres, que tornen a repetir en l'escenari de Sant Julià de Lòria i amb la mateixa direcció que la passada edició (Alfons Casal i Joan Hernàndez); això sí, amb novetats importants: l'argument i els actors, la música i balls en directe, un contrast més marcat entre la realitat i la ficció: aquest any «en Lluquet i en Rovelló són joves del nostre segle que es veuen transportats al món dels pastorets», i s'introdueix la lluita de sexes «que es veu reflectida tant entre l'enfrontament entre el Cel i l'Infern, com dins del propi Infern, en una tensió entre Satanàs i Llucifer».

Els Pastorets lauredians són una de les representacions amb més èxit al Principat; l'any passat, un total de 1.300 espectadors van assistir a les quatre funcions del clàssic de Folch i Torres, i la funció més concorreguda amb 400 localitats, va ser la de Reis. Amb l'estrena d'ahir, en la qual ja hi va haver èxit de públic, l'objectiu va encaminat a complir-se.

Més de 150 persones participen en la 21a edició consecutiva d'aquesta representació a Sant Julià. A banda de la funció d'ahir, les altres tres funcions tindran lloc avui a les 21.30 hores, el 4 de gener a les 18 hores i el 6 de gener a les 18 hores. Les entrades estan disponibles als punts de venda habitual per un preu de deu euros.

Un recorregut emocional/ És clau el factor «actualitat» d'aquesta edició; en la introducció i la cloenda en Lluquet i en Rovelló viuen en l'època actual i tenen problemes reals que els porten al món de fantasia d'Els Pastorets, amb un viatge a través del cel i l'infern.

Casal, tal i com va informar l'ANA, va destacar el «recorregut emocional» d'en Lluquet. De fet, tant el seu personatge –que en l'actualitat es dirà Lluc– com el d'en Rovelló comencen la història des de l'època actual amb una festa de comiat en la qual han de sortir a buscar la seva amiga Isabel i «s'endinsen al món de la màgia».

En aquest viatge tenen «un moment de superació» que després afecta a la seva vida personal quan tornen a la vida real, va explicar Casal. Aquest procés es dóna, a més, entre dos formats: el cinema i el teatre. Seguint l'esquema de l'any passat el pròleg i l'epíleg són projeccions audiovisuals, mentre que el viatge pel cel i l'infern es veuen dalt l'escenari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT