Tudel fa història en acabar el Mundial de Melbourne 75a

• La cursa, guanyada per la italiana Giorgia Bronzini, pateix 46 abandonaments
MELBOURNE

Tudel, a la dreta de la imatge amb el dorsal 122, al Mundial. Foto: REUTERS

Ella sabia que havia d'acabar per entrar en la història i ho va aconseguir. Ariadna Tudel va aconseguir finalitzar la prova de ruta del Mundial de ciclisme que es va disputar la matinada del dissabte a Melbourne (Austràlia), en un circuit duríssim de 127 quilòmetres que va acabar amb les il.lusions de 46 corredores que van haver d'abandonar. Tudel va finalitzar 75a de les 76 ciclistes que van completar les vuit voltes del recorregut. La italiana Giorgia Bronzini va ser la guanyadora en un final a l'esprint. La favorita a l'or, l'holandesa Marianne Vos, va ser segona.

Tudel va començar la cursa amb els dubtes que arrossegava durant tota la setmana, amb problemes per acoblar-se al canvi horari i amb les bones sensacions en les cames lluny del que esperava. Amb tot, l'andorrana va sortir amb la ferma intenció de finalitzar, la qual cosa va aconseguir després de gairebé quatre hores de cursa. Tudel va travessar la meta a 18min 33s de la vencedora, i ho va fer penúltima de les 76 que van acabar, però amb la satisfacció d'haver aconseguit una cosa molt important tant per ella com pel ciclisme del Principat.

TUDEL, PLETÒRICA
En declaracions a RTVA després de la cursa, la corredora narrava la seva experiència: "Ha sigut molt dur, he estat les sis primeres voltes en el pilot". L'andorrana hi va afegir que en les dues últimes voltes la cursa es va trencar definitivament i que ella va lluitar "més amb el cor que amb les cames", davant de la duresa del recorregut. "Hi havia una pujada molt dura i a la sisena volta he pensat que encara em quedaven dues... ¡si gairebé ja no podia pujar-la!". Tudel demostra amb aquest èxit del ciclisme andorrà que ha donat un pas endavant en el seu nivell esportiu com a ciclista professional. En els últims dos anys ha corregut dos Giros d'Itàlia i va aconseguir finalitzar el d'aquest any, i també dos Mundials. A Melbourne s'ha tret l'espineta de no poder acabar el de Suïssa del 2009.