PUBLICITAT

Vèncer el CAI per consolidar-se

  • El conjunt andorrà ha de fer bona la victòria a Sevilla tornant a guanyar, demà al Poliesportiu (19.00h)
R.MS.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya travessa la pista, amb Bivià i Green al fons Foto: TONY LARA

J oan Peñarroya, entrenador del MoraBanc Andorra, avisava aquesta setmana que els triomfs que s'assoleixen estan molt bé, però que s'ha de continuar treballant, lluitant i evolucionant per continuar guanyant. Després de vèncer la jornada passada a la pista del Baloncesto Sevilla, demà el MoraBanc rep al Poliesportiu (diumenge, 19.00h) el CAI Saragossa, un equip que suma set victòries i que no és, ni molt menys, un rival fàcil. De fet, arriba a aquest partit després de derrotar a casa seva tot un Unicaja de Màlaga. «Ens val de poc guanyar si diumenge no som capaços de mantenir la concentració de Sevilla», recordava el tècnic.

«La setmana té un volum de sessions importants i l'equip arribarà preparat», afirmava Peñarroya a meitat d'aquesta setmana, amb el Nadal a meitat i amb la satisfacció de poder comptar ja en els entrenaments amb el nou fitxatge, Nathan Jawai, que debutarà amb l'equip demà en haver rebut el trànsfer a temps. «El veiem amb una gran predisposició i amb ganes d'incorporar-se el més aviat possible», assegurava l'entrenador respecte al seu nou reforç.

«Estem parlant d'un jugador amb condicions físiques diferents», assegurava el tècnic, tot i que assumia que, tot i no estar en un gran estat físic, sí considerava que Jawai «està a un nivell correcte». El més important per a Peñarroya, però, és que l'equip respongui com ho va fer a Sevilla, i quan més ho necessitava l'entitat. «Tots han de fer un pas endavant. Si l'arribada de Jawai ens dóna més competitivitat, benvingut sigui. Tots ho hem de fer. Millorarem. Quan més qualitat al planter, més competitivitat».

EL CAI, RIVAL PERILLÓS / El CAI Saragossa no és un rival qualsevol. Això ho sap el cos tècnic del MoraBanc, que ha preparat aquest duel a consciència perquè és important per a la classificació però també per la moral de la plantilla i de l'afició. A casa no es pot perdre cap partit, aquesta és gairebé la consigna, i les relliscades, que poden arribar, s'han d'intentar evitar. Però el CAI té perill. Suma set victòries en 12 jornades, i l'última de catxet, al Príncipe Felipe contra l'Unicaja de Màlaga, un equip que lluita amb el Madrid, el líder, per mantenir-se en la part alta. 82-76 va vèncer l'equip aragonès, que en tot cas també arriba al Principat conscient que Andorra no és una plaça fàcil i que al Poliesportiu tots els equips han hagut de lluitar molt per poder treure profit.

Els números del CAI tampoc no són escandalosament allunyats dels del MoraBanc. Els de Saragossa són el 10è equip de la lliga en atac amb una mitjana de 75 punts per duel, mentre que els andorrans ocupen la 14a posició amb 73,33. En defensa, el CAI és 8è amb 75,08 punts rebuts per enfrontament, pels 77,75 dels del Principat, que ocupen en aquesta classificació la 14a plaça.

En valoració, els aragonesos ocupen la 6è lloc amb 82,83 punts de mitjana per equip, pels 76,25 dels andorrans en la 12a. On el CAI és el millor equip de la lliga és en l'encert en els tirs lliures, amb 81,20%, mentre que en aquesta classificació el MoraBanc és l'últim de l'ACB amb 67m98%.On també té força el CAI és en el rebot, però defensiu: n'agafa 25,92 de mitjana (és tercer a la lliga), mentre que en atac és el pitjor de la lliga amb 7,50. En aquests dos apartats els andorrans ocupen la 9a (23,83), i la 10a (10 de mitjana), respectivament.

UNA PLANTILLA DE ‘PLAY-OFF' / El CAI és un equip amb una plantilla per fer coses interessants en aquesta Lliga ACB. Hi són els bases Kevin Lisch i Pedro Llompart (tots dos van valorar 13 i 19, respectivament, contra l'Unicaja), o l'ala-pivot Marcus Landry, que és dels jugadors més valuosos de l'equip aragonès amb 11,3 de valoració de mitjana per partit, tot i que l'home fort del CAI és sense dubte el pivot Stevan Jelovac, que juga una mitjana de 22 minuts amb més de 13 punts per partit i 6,3 rebots de mitjana. Tot plegat, un equip que no arribarà a Andorra per passejar-se, sinó per posar en perill el fortí que hi vol fer sempre el MoraBanc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT