PUBLICITAT

Férriz presentarà el curtmetratge documental 'Viatge' a l'Ull-Nu

  • Tracta sobre el procés de creació de l'artista Jordi Santanach
LAIA F.MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del curtmetratge documental ?Viatge' Foto: EL PERIÒDIC

El Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull-Nu torna a comptar en l'edició del 2015 amb un curtmetratge dirigit per l'andorrà Isak Férriz. Aquesta vegada es tracta d'un curtmetratge documental d'uns 18 minuts de duració que parla «sobre el procés de creació de Jordi Santanach, un artista i amic», tal i com va explicar Férriz.

El barceloní Jordi Santanach és saxofonista de professió, però té un altra passió, tal i com l'artista explica en el seu blog: «des del meu taller de Barcelona, situat al barri de Gràcia (més concretament al menjador de casa meva) dedico el meu temps lliure a la creació d'objectes artístics: quadres, escultures, objectes poètics, a partir de l'assemblatge de diferents materials i objectes trobats o comprats a diferents llocs», com per exemple, als Encants. Una producció «petita (diuen que el tamany no importa), lenta (cuinada a foc baix), nocturna i basada en fets reals i emocions universals». Santanach explica que per a ell «una cosa que és molt important d'aquestes peces, és la història desconeguda d'aquell objecte que confecciona la peça».

Férriz ja havia realitzat diverses càpsules audiovisuals de les seves peces, «i ho vaig trobar prou interessant per fer-ne un documental sobre el seu procés de creació». Com que Sanatanach és músic i té una banda de jazz, per al documental la banda sonora ha estat composta també amb peces musicals seves.

«N'estic bastant content del resultat», va concloure Férriz. Per aquells que tinguin curiositat, en tenen un petit tast al Facebook de Jordi Santanach.

El Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus ha rebut un total de 304 obres audiovisuals per a aquesta edició; aquesta xifra triplica les obres rebudes en l'anterior edició. Pel que fa a la procedència, 24 són de joves creadors d'Andorra, 49 són de procedència francesa i 203 provenen d'Espanya. L'organització va assenyalar que un total de 28 curts han quedat exclosos perquè no complien els requisits.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT