PUBLICITAT

Bona ocupació al Pirineu de Lleida per aquestes festes

  • Es preveu la venda de 225.000 forfets a les pistes d'esquí
EL PERIÒDIC
PIRINEU

Periodic
Aigüestortes i Estany de Sant Mauric Foto: EL PERIÒDIC

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu un comportament turístic molt bo per aquestes festes de Nadal, Cap d'Any i Reis al Pirineu de Lleida, que podria situar-se entre el 80 i el 85 % de mitjana d'ocupació en el període de 13 dies compresos entre el 25 de desembre, festivitat de Nadal, i el dimarts 6 de gener de 2015, dia de Reis. La millor ocupació es produirà demà i el 4 de gener a les zones amb estacions d'esquí i la seva àrea d'influència, quan alguns establiments penjaran el cartell de complet. Totes les estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida estaran obertes aquestes festes amb unes pistes en bones condicions per a la pràctica de l'esport blanc, mentre que les nòrdic encara no han pogut encetar la nova temporada i esperen que les condicions meteorològiques millorin per poder disposar de prou neu a les pistes. Durant aquest període de 13 dies es podrien vendre al voltant de 225.000 forfets, sempre que les condicions climatològiques siguin favorables.

Durant aquest període festiu es preveu que es puguin fer unes 250.000 pernoctacions als establiments de turisme reglat, al marge de les segones residències. Molts establiments d'hoteleria situats a les zones amb estacions d'esquí i la seva àrea d'influència arribaran a la plena ocupació entre el 27 de desembre i el 4 de gener, coincidint amb la celebració de Cap d'Any. A la resta de la demarcació l'ocupació turística als establiments d'hoteleria per aquestes dates serà inferior.

El turisme rural a les comarques lleidatanes tindrà també un comportament excepcional durant aquestes dates, amb un alt nivell de reserves. La nit de Cap d'Any i fins al 4 de gener seran les dates que els establiments de turisme rural de la demarcació de Lleida tindran pràcticament penjat el cartell de complet. En general, durant aquests dies, els establiments d'aquest tipus tindran ocupacions per sobre de 85%.

A hores d'ara l'estació d'esquí de Baqueira Beret ofereix 118 km d'esquí amb 77 pistes d'un total de 99, amb gruixos que oscil·len entre els 35 i els 90 cm de neu pols; Boí Taüll Resort, amb el 75 % del complex obert al públic i tots els remuntadors en funcionament, ofereix 30 km d'esquí. Port Ainé disposa de 10 pistes obertes d'un total de 26 i de 12 km d'esquí amb gruixos que van dels 40 als 60 cm de neu pols. Espot Esquí ofereix 9 pistes obertes de 22 amb 12 km oberts al públic i amb gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 60 cm. Port del Comte té actualment obertes al públic unes 4 pistes, que inclouen la zona de debutants, la dels Tubis i el Jardí de Neu, amb la previsió que les baixes temperatures dels pròxims dies els puguin permetre produir més neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT