PUBLICITAT

L'oposició es planta contra reduir el deute a canvi d'accions

  • Camprabassa deixarà de deure quatre milions al Comú de Sant Julià a canvi de participacions
EL PERIÒDIC
SAN JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Roig (dreta) al costat d'Areny (esquerra) en un sessió anterior Foto: ÀLEX LARA

La darrera sessió de l'any del Comú de Sant Julià de Lòria es va centrar un cop més, com no podia ser d'una altra manera, en la gestió de Naturlandia per part de la majoria i la «opacitat» en els comptes i el pla de viabilitat denunciada per l'oposició. I això que ahir, precissament, també es va aprovar el pressupost pel 2015.

El principal punt de crítica pel conseller del PS, Rossend Areny, i el d'SDP, Josep Roig, és la possible eliminació del deute que té Naturlandia amb el Comú de Sant Julià a canvi d'accions de la societat que gestiona el parc natural, Camprabassa. Un deute que ascendeix a quatre milions d'euros. Areny va titllar aquesta operació de «neteja exprés» dels balanços de la societat, mentre que Roig va considerar que l'acció és una «sobirana aixecada de camisa a tots els lauredians».

Areny, a més, va recordar que amb aquesta acció el Comú passaria a tenir més del 90% de les accions, tal i com va corroborar posteriorment el conseller de Finances de la majoria, Joan Besolí, que va confirmar que el percentatge arribaria al 92%. Tant Roig com Areny van insistir en què la majoria els hi faci arribar el pla de viabilitat de Camprabassa, una altra petició que es repeteix des de fa mesos. Areny, amb el recolzament de Roig, fins i tot va demanar una «reunió popular» per explicar la situació a la ciutadania, i va demanar a Besolí el preu de les accions de les que passaria ser-ne propietari el comú.

Besolí es va defensar afegint que les darreres auditories de la societat aconsellen aquesta forma per solucionar el deute, al que Areny va respondre considerant que «és la millor fórmula per Camprabassa perquè l'auditoria s'ha fet per la societat, no per el Comú».

Per la seva part, el cònsol menor, Manel Torrentallé, va assegurar que «el preu nominal de les accions és el mateix que el del principi: 35 euros». Areny va aprofitar per recordar a Torrentallé que «per Mútua Elèctrica –de la qual n'és membre el cònsol menor– les accions de Camprabassa han perdut 10 euros i situen el seu valorar en 25 euros».

Pressupost / Per l'any vinent, la majoria preveu tancar l'any amb un superàvit de 115.174 euros, amb uns ingressos d'11,8 milions d'euros i unes despeses d'11,7. Besolí va afirmar que és un pressupost «continuista i realista». Per la seva part, Roig i Areny hi van votar en contra i es van mostrar desconfiats en les possibilitats d'aconseguir aquest superàvit «tenint en compte les previsions i els resultats finals anteriors».

El conseller del PS va criticar durament la gestió de la majoria comparant la situació del Sant Julià de Lòria amb la resta de parròquies «que han reduït de forma dràstica l'endeutament». Mentre que Roig es va centrar en el principi de suficiència «que no compleix el Comú, amb un ingressos que tot just arriben a cobrir el 60%».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT