PUBLICITAT

Vuit operadors aeris estan interessats en volar a la Seu

  • De moment són aerotaxis i vols xàrter, que connectaran amb Madrid, Lisboa, París o Londres
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una avioneta aterra a l'aeròdrom de la Seu d'Urgell Foto: TONY LARA

La taula estratègica de l'Aeroport Andorra-La Seu es va reunir ahir a la mateixa pista per definir com es durà a terme la promoció de la instal·lació a partir del 8 de gener, data en què ja podrà acollir passatgers. Segons va informar ahir el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé (que no va assistir a la reunió però que tenia informació de primera mà de tècnics andorrans), ja hi ha operadors aeris interessats en començar a volar des de l'aeroport un cop es posi en funcionament. Serien uns vuit, segons va avançar RTVA.

Es tracta, això si, d'aerotaxis i de vols xàrter, va concretar el ministre, ja que pel que fa a la connexió mitjançant línies regulars encara falta que arribi la llicència de vols comercials per part del Govern espanyol.

Així doncs, de moment els operadors interessats podran fer connexions amb ciutats importants com són Madrid, Lisboa i París, així com aterraran a zones properes de ciutats com Roma, Berlín i Londres, va informar Alcobé. D'aquesta manera, i pensant en termes andorrans, «esperem que aquests vols comencin a generar efectes ja l'han vinent».

CONVENI GAIREBÉ A PUNT / D'altra banda, i en relació al conveni que han de signar totes dues institucions (la Generalitat i el Govern d'Andorra), per la gestió de la infraestructura, Alcobé va assegurar que està pràcticament tancat, «en un 99%», i que se signarà al gener.

La trobada d'ahir va estar presidida pel secretari general d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, que va fer una crida als representants del territori perquè donin a conèixer l'oferta turística de l'Alt Urgell i Andorra, amb elements com ara l'esquí, el comerç i el patrimoni natural i cultural. Per la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va reconèixer que la consolidació d'una oferta de vols no serà fàcil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT