PUBLICITAT

Andorra acapara el 85% de les reserves espanyoles d'esquí

  • Vallnord obrirà el 60% de les pistes, i Grandvalira el 84%
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un pare amb el seu fill, al Pas de la Casa. Foto: TONY LARA

Les festes nadalenques comencen amb previsions optimistes, almenys pel que fa a l'ocupació relacionada amb l'esquí. Les reserves per Nadal estan un 20% per sobre de les de l'any passat per aquestes mateixes dates. Així ho va informar ahir el portal web Esqui.com, que a més a més va afegir que Andorra «capitalitza el 85% de les reserves», per sobre dels Alps i del Pirineu Aragonès. La mitjana d'estada a Andorra és de tres dies.

Així mateix, planteja la pàgina web de reserves, el mercat del turisme de neu continua a l'alça des de començaments d'aquesta temporada, «i les previsions són que les reserves online segueixin creixent» durant els propers dies.

Pel que fa a la despesa mitjana per esquiador, se situarà durant aquest Nadal al voltant dels 290 euros per persona. És una xifra destacada tenint en compte que, fora del Nadal, un esquiador es deixa durant la seva estada uns 150 euros.

En relació a la tipologia d'allotjament, a Andorra i als Pirineus «domina la pernoctació en hotel», mentre que als Alps francesos i al Pirineu francès els apartaments «són absolutament dominants», assegura Esqui.com. En qualsevol cas, els esquiadors prefereixen allotjaments a peu de pistes.

Finalment, i pel que fa al perfil de turista esquiador que tindrà Andorra els propers dies, és en general el d'una família amb nens.

Els dominis, preparats / Per afrontar aquestes bones previsions nadalenques d'afluència (i malgrat que la neu no està tan bé com es desitjaria), els dominis ja ho tenen tot a punt obriran bona part de les seves instal·lacions.

En el cas de Vallnord, l'estació disposa del 70 % dels remuntadors en funcionament i del 60 % de les pistes obertes, encara que, si les condicions meteorològiques ho permeten, «aquests percentatges s'aniran ampliant», van informar ahir. Com és habitual, els dies amb més afluència seran les dates posteriors al dia de Sant Esteve, el 27, el 28 i el 29 de desembre, així com els primers dies del 2015, el 2, el 3 i el 4 de gener. En general, l'ocupació hotelera se situa al 80%.

Arcalís és el sector que té més pistes obertes, amb gruixos d'entre 40 i 80 centímetres de neu. A Arinsal, els gruixos oscil·len entre els 20 i els 50 centímetres. Finalment, Pal ha augmentat els darrers dies el nombre de pistes obertes i ha posat en funcionament el telefèric que uneix els dos sectors de la Massana, Arinsal i Pal.

Pel que fa a Grandvalira, encara el període de vacances de Nadal amb un total de 176 quilòmetres esquiables, el 84% de les pistes. L'estació pirinenca es manté com a un dels dominis amb més extensió esquiable oberta d'Europa.

De cara els propers dies, «les previsions meteorològiques són favorables». S'espera una baixada de les temperatures i s'apunten precipitacions en forma de neu per finals de setmana.

L'afluència de visitants a pistes i el ritme de reserves registrat durant aquests dies previs a Nadal «està sent satisfactori i els clients han pogut gaudir tant de l'esquí com de tots els serveis alternatius», va destacar Grandvalira. A més, a partir de dissabte 27, l'Iglú Hotel obrirà una temporada més les seves portes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT