PUBLICITAT

Un miler d'esmenes, 5 proposicions de llei i 15 preguntes orals

  • El PS és «l'única força que fa control al Govern», assegura Rios
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Gairebé un miler d'esmenes (concretament 975), a 56 projectes de llei ha presentat el Grup Parlamentari Socialdemòcrata durant aquest 2014. Fins a 31 en van presentar pel projecte de llei del pressupost, 128 a la Llei de serveis socials i sociosanitaris, 127 a la llei de Bases de l'Ordenament Tributari o 110 a la llei de modificació de la CASS. «La nostra voluntat ha estat plantejar millores a totes les lleis que entren al Consell General», va destacar David Rios. Només s'han abstingut a esmenar dos textos: la Regla d'Or, «perquè no estàvem d'acord amb que no s'hagués fet des del consens», i la llei de successions, perquè el PS considera que se'ls va deixar de banda.

D'altra banda, Rios també va voler destacar d'aquest 2014 «la capacitat de fer propostes», com és el cas de les modificacions de la llei de l'IGI o la llei de cooperatives («que esperem que s'aprovi aquesta legislatura», va desitjar el conseller socialdemòcrata). En total el partit ha presentat cinc proposicions de llei, de les quals una conjunta: la d'eradicació de la violència de gènere i la violència domèstica.

D'altra banda, Rios també va voler destacar les 15 preguntes orals plantejades, així com les tres escrites. Establint una comparativa amb la resta de formacions, el Grup Mixt ha entrat set preguntes orals i també dues d'escrites.

D'entre les del grup socialdemòcrata, hi trobem la presentada pel propi Rios sobre l'acabament de la rotonda d'Escaldes direcció la Massana. Una pregunta que va desencadenar la represa de les obres, assegura el PS. També van tenir influències la de la situació del Cedre.

Per tot plegat, dins el Consell General «som l'única força que fa control al Govern», va assegurar Rios.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT