PUBLICITAT

Trautmann i Fritz sorprenen

  • El duet francès s'emporten la victòria en l'Andorra Winter Rally en el darrer tram
#GASS
CANILLO

Periodic
L'Andorra Winter Rally va aplegar 62 vehicles clàssics de totes les marques. Foto: Pep segalés

L'equip francès format per Henri Trautmann i Joel Fritz van donar la sorpresa a tothom en el darrer tram de l'Andorra Winter Rally quan es van fer amb el triomf de la primera edició de la prova, amb un Lancia Beta HPE 2000, i contra tot pronòstic. Els francesos van completar la victòria gràcies a una actuació regular i meritòria que van realitzar en l'últim tram cronometrat, disputat al Circuit d'Andorra-Pas de la Casa.

L'estat de la carretera es trobava en condicions complicades a causa de la barreja de gel i neu, tant en el Coll d'Ordino com en el Circuit d'Andorra-Pas de la Casa. Les pluges i les altes temperatures de principis de la setmana passada van fer que el pis estigues notablement lliscant i es va veure una exhibició de derrapatges constants per part de les grans màquines que van participar-hi. Entre els 62 vehicles destacaven el Lancia Delta Integrale exAlen, del francès Patrick Canaveses, i un R5 Turbo Tour de Corse de Gabriel Reyes, entre moltes altres clàssics històrics.

Jordi i Roger Torres van treure la millor puntuació en el primer tram, en la pista del Coll d'Envalira, amb el seu BMW 325ix, però en les dues passades per Ordino van ser Xavier i Marc Pinya, i el seu Lancia Delta, qui van ser els més eficaços i es van col·locar en la posició preferent. Tot i això, l'alternador del seu Lancia va patir problemes en la seva passada pel Tarter i els va obligar a abandonar la prova, i la primera posició.

Marcial Rodríguez i Eduardo Ansotegui van aprofitar les circumstàncies per posar el seu Volkswagen Golf GTI en el lideratge de la prova, seguit d'aprop per Manuel López i Josué Sánchez, que també portaven un Golf GTI, i només hi havia sis punts de diferència entre els dos equips. L'última passada de Canillo se la va adjudicar Vilatarsana, però tot i això la lluita seguia entre els dos GTI.

La última i definitiva especial, sobre el gel del Circuit d'Andorra-Pas de la Casa, va sorgir la sorpresa quan els francesos Henri Trautmann i Joel Fritz van alçar-se amb la primera posició de la general en superar a López i a Rodríguez, que va patir una demora considerable, així com al duet Abillà, i es van proclamar campions de la primera edició de l'Andorra Winter Rally. El millor temps en aquesta darrera especial va ser per al Citroën Dyane 6, conduït per l'equip Carreras-Soler que els va servir per acabar amb un bon cinquè lloc en la classificació final.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT