PUBLICITAT

Empaperats bancs de la Seu contra els desnonaments

  • La PAH de l'Alt Urgell se suma a la campanya a nivell català en demanda de solucions
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
XLa porta d'una entitat bancària amb cartells, ahir. Foto: J.R.

Les oficines bancàries del BBVA i de CatalunyaCaixa de la Seu d'Urgell i d'altres municipis de la comarca i de la demarcació de Lleida van aparèixer el cap de setmana passat empaperades amb propaganda en la que la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques protesta per la manca de solucions que ofereixen les entitats a les persones que es troben en aquestes situacions. L'acció solidària respon a una campanya conjunta de totes les PAH,S catalanes per tal que els bancs no es quedin amb l'habitatge per no poder fer front a la hipoteca i en contra que la persona hagi d'assumir per vida aquest deute en el cas de renunciar-hi a l'habitatge. L'entitat considera que s'està parlant de quantitats «insignificants de diners» en comparació amb els beneficis obtinguts pels bancs. Així, per exemple, el BBVA va aconseguir fins al setembre uns guanys de més de 3.000 milions d'euros.

Només a l'Alt Urgell es calcula que hi un gran nombre de persones afectades i cada vegada són més, segons va indicar un portaveu de la PAH d'aquesta comarca que prefereix mantenir-se en l'anonimat. «El que passa és que per vergonya alguns no vénen perquè els ajudem. La Seu és un poble i molta gent té por del què diran. Tot això es deu a la proximitat amb Andorra i a l'alt nivell de vida que hi ha a la Seu i comarca», va explicar.

PAH ALT URGELL/ Actualment són 20 els membres que integren la plataforma a l'Alt Urgell, entre afectats, exafectats i familiars. També hi ha ciutadans indignats amb la situació actual. Fins i tot un estudiant de dret i un exbanquer. A la comarca es va crear a causa d'un primer afectat de Bankia que, amb l'ajuda de la PAH Pallars va fer difusió per buscar més afectats tant a la capital com a la resta de localitats alturgellenques.

Fins a dia d'avui en el que cas d'alguns bancs hi ha hagut bona predisposició al diàleg i fins i tot la plataforma va aconseguir quatre dacions en pagaments i diverses reestructuracions de deute. Però en altres casos no hi ha resposta o es triga molt en donar-la. Algunes de les persones afectades fins i tot estan reben tractament psicològic.

Després que el Govern espanyol rebutgés una iniciativa legislativa popular (ILP) que va comptar amb més de 1.400.000 de firmes i en la qual es proposava la dació en pagaments amb efectes retroactius, a nivell del territori català a mitjans d'aquest mateix mes es va presentar un altre nova proposta davant el Parlament català per acabar amb els desnonaments i la pobresa energètica. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT