PUBLICITAT

Els dirigents prenen nota

  • Martí destaca l'alarma que ha fet sobre el «populisme» i el «discurs fàcil»
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, va considerar que Vives va fer un discurs molt «equilibrat» i va destacar l'alarma que ha fet sobre el «populisme» i el «discurs fàcil». Així mateix, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, també va fer referència a la doble vessant de les paraules del copríncep i va coincidir en la necessitat d'incorporar als programes electorals elements ideològics però també «valors d'ètica i humanisme». Pel que fa al paper de les institucions, Baró va indicar que «entenem que compleixen la seva funció de transacció social i cada força política intenta defensar els seus plantejaments a partir de criteris ideològics i ètics, però hi ha diversos criteris ètics».

De la seva banda, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, David Rios, va reconèixer que «als andorrans els toca reflexionar i als polítics pensar i fer propostes a la ciutadania a nivell programàtic». En el seu cas, va assegurar, els valors humanistes i ètics sempre han format part de les seves propostes i així preveuen seguir fent-ho. A més, assumeixen l'estructura institucional de l'Estat actual i encara que consideren que calen reformes és una reflexió que deixen per a «més endavant o per al programa».

El conseller general del grup mixt-SDP, Jaume Bartumeu, va coincidir en la constatació de cert «passotisme» envers les institucions però va considerar que té a veure amb la visió que els programes electorals han de tenir contingut i «els responsables polítics s'han d'acostumar a complir el que diuen». Segons Bartumeu, «a Andorra sortim d'una tradició preocupant de fer programes per aixecar onades d'entusiasme i guanyar eleccions» però no es compleixen i es fan coses que no eren als programes.

Així, el polític de l'oposició va considerar que no és d'estranyar que la ciutadania desconfiï. El conseller d'SDP va manifestar també que «hem de portar l'ètica a la política, sinó tindrem un problema alhora de replantejar una sortida a la crisi actual».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT