PUBLICITAT

El tram de la N-260 a Alp, entre els més perillosos

  • Lleida és la demarcació amb una proporció de quilòmetres amb més risc
el periòdic
alp

Periodic
Un tram de l'Eix Pirinenc prop del municipi d'Alp. Foto: EL PERIÒDIC

L'estudi EuroRap, que analitza la perillositat de les carreteres, assenyala el tram BV-2041 entre Gavà i Begues per tercer any consecutiu com el tram amb risc de patir un accident. La segueixen el tram de la N-260 a Alp i l tram de la C.1415a a Sentmenat. En total, es calcula que un 17% de la xarxa analitzada té un risc molt alt d'accidentalitat i un 15'3 un risc alt. Lleida és la demarcació amb una proporció de quilòmetres més perillosos, amb un 36'5%, mentre que Tarragona és la que en té menys, amb un 20'7. La millora de la separació de sentits o la senyalització són algunes de les actuacions que implanta el Govern català per millorar encara més una situació que ja ha fet un salt qualitatiu a Catalunya.

Tot i la gran millora en infraestructures que s'ha vist reflectida en una davallada considerable del nombre d'accidents greus els últims 15 anys -amb una reducció del 57% de víctimes mortals entre el 2000 i el 2010-, un 17% dels trams analitzats per l'estudi EuroRAP encara es consideren trams amb risc molt alt de patir accident, cosa que suposa poc més de 1.000 quilòmetres. Un 15% més, 900 quilòmetres més, se situen de risc alt, i per tant, segons els responsables del RACC i de la Generalitat en matèria de trànsit, encara hi ha marge per córrer i millorar tenint en compte actuacions en infraestructures, conductors i vehicles.

Lleida és la demarcació amb una proporció de quilòmetres més perillosos, en total, un 36'5% dels trams analitzats es qualifiquen amb un risc alt o molt alt, però en canvi, cap d'aquests trams encapçala la llista de més perillosos. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT