PUBLICITAT

Jawai ja és a Andorra

  • L'australià signa amb el MoraBanc fins a final de temporada però no té el trànsfer per jugar a Sevilla
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Nate Jawai assenyala amb el dit ahir durant la compareixença de premsa de la seva presentació a la seu central de MoraBanc Foto:TONY LARA

Ahir va arribar i va ser presentat. Nathan Jawai, un jugador d'enorme prestigi internacional que ha jugat a l'NBA, el Barça o el Galatasaray, s'ha convertit en nou jugador del BC MoraBanc Andorra. El gegant australià, de 28 anys, 127 quilos i 2,08 metres d'altura, ha signat un contracte fins a final de temporada. Sense clàusules. Si vol marxar haurà de pagar indemnització, com tots els jugadors que pertanyen al club andorrà. Joan Peñarroya té des d'ara un interior de luxe, d'aquells que valen massa calers però que ha preferit sacrificar euros per poder jugar a Espanya. «L'ACB era la prioritat. Només l'NBA i l'Eurolliga superen aquest campionat. Qualsevol oferta d'altres països quedava descartada», va deixar clar sobre les seves preferències.

Un gest que va voler agrair el president, Gorka Aixàs, conscient que té un caixet massa alt per a l'economia del club tricolor: «Pressupostàriament el club ja havia previst des de l'estiu una part per possibles imcorporacions durant la temporada. És cert que econòmicament el perfil de Jawai podria ser inaccessible per nosaltres però ell creu en nosaltres i ha decidit apostar per venir a Andorra».

SADA AJUDA AMB L'ÚLTIMA EMPENTA / Sada, qui va ser company seu durant la campanya 2012-2013 quan jugava al Barça, ha estat decisiu per acabar de decidir-se. De fet, Jawai ja havia vingut a Encamp per fer pretemporada amb els blaugrana tot i que ahir va admetre: «Sí que recordava haver vingut aquí, però quan negociava fitxar pel MoraBanc no sabia que era aquest lloc. Una vegada he arribat aquí ja m'he adonat que ja havia vingut. I m'agrada. És un país molt maco», va indicar com a curiositat. Sobre la conversa amb Sada va explicar: «Vam parlar el dia abans del sí per telèfon i em va explicar coses tan bones que allò em va acabar de convèncer per posar el segell al passaport i venir a Andorra. Espero que es recuperi i torni aviat...», li va desitjar.

La llàstima és que no estarà per al partit de Sevilla, d'enorme importància, perquè el Galatasaray encara no ha deixat anar el seu trànsfer. Amb tot, té clar que tornarà a dur el dorsal 32, el mateix que vestia al Barça. «Em va donar sort així que no el canviaré», va apuntar per acte seguit somiar amb objectius ambiciosos amb el seu equip: «No vull tornar a casa molt d'hora... Estaria bé jugar els play-off». Un desig realment il·lusionant.

Andorra dóna una segona oportunitat a un jugador que, tal i com ell confessa, no ha tingut «molta sort» amb les lesions. Un problema a la planta del peu quan jugava al Galatasaray l'han fet aparèixer als parquets de manera intermitent. «A principis d'aquesta temporada volia tornar a jugar al nivell que sé però la lesió em frenava. Però aquí podré jugar amb més freqüència, gaudir de més minuts i crec que puc tornar a trobar-me. Crec que el que m'ha passat factura és estar aturat tan de temps». Amb tot, encara no està al 100% però treballar per arribar-hi. «Tenir protagonisme ajudarà», insistia per indicar què és el que pot aportar a l'equip: «Físic a l'interior. Presència, rebots i punts».

CAP BAIXA, DE MOMENT / L'arribada de Jawai no ha suposat cap baixa, de moment, tot i que Francesc Solana va deixar caure que possiblement aquest cap de setmana «arribem a un acord perquè marxi».

Per al director esportiu del MoraBanc, el capítol de fitxatges no està tancat encara, tot i que ara es respira més tranquil·litat. «Continuem mirant alguna altra desvinculació [Asier Zengotita] per mirar d'incorporar algú més. No deixem de mirar el mercat, tot i que també és cert que amb l'arribada de Nathan ja no tenim urgències».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT