PUBLICITAT

Un pas més en la protecció de les víctimes de violència domèstica

  • El Govern dicta el seu criteri a favor de la proposició de llei per a l'eradicació de la violència de gènere
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Representants dels tres grups entreguen la proposició de llei Foto: ANA

Després d'examinar la proposició de llei per l'eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica presentada conjuntament pels presidents del Grup Parlamentari Mixt, del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i del Grup Parlamentari Demòcrata, el Govern va emetre ahir a través del Butlletí del Consell General el seu criteri a favor de la proposta.

Segons va exposar en l'escrit, «comparteix amb els impulsors de la Proposició de llei la necessitat de legislar per l'eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica». Els motius d'aquesta adhesió a la proposició són, per un costat, la voluntat de proporcionar de forma més efectiva les garanties de drets a totes les víctimes de violència de gènere o de violència domèstica. De l'altre costat, té l'objectiu de regularitzar i gestionar més eficaçment tots els recursos i prestacions que se'ls proporciona a les persones que pateixen aquesta lacra.

Amb això se cerca tractar aquest tema d'una forma «més transversal», abordant els àmbits social, psicològic, jurídic, sanitari i educatiu.

Així, es crea la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica, buscant compendiar tots els departaments implicats i així gestionar millor les eines disponibles.

Perfeccionaments/ Per avançar en aquesta part del sistema de protecció social, fet que el Govern considera un «pas important», s'ordena amb aquesta proposició «l'assistència integral a les víctimes».

A més de reforçar les mesures de què disposaran els òrgans judicials i ampliar les eines per a la protecció de les víctimes, es contempla el reforç de l'empara dels menors així com d'altres membres de la família que es puguin veure afectats pel cas, ja que des de la justícia s'hauran de tenir especialment en compte «els conflictes o les situacions de violència en el moment de decidir en relació amb les mesures paternofilials» així com «obtenir una reparació o indemnització integral».

Amb tot, no només es persegueix la millora de l'assistència de les persones que ja pateixen aquestes situacions penoses sinó també «poder evitar situacions de risc i prevenir futurs episodis de violència en el si de la nostra societat».

Per assolir totes aquestes finalitats, l'òrgan governamental afirma que, en el supòsit que aquesta proposició legislativa sigui aprovada i tirada endavant, s'haurà d'ampliar la partida pressupostària dedicada a les campanyes de sensibilització i de prevenció d'aquests fets i a la feina de coordinació entre els diferents departaments, així com a l'atenció integral a les víctimes.

Per la seva part, el Govern ja ha emès la seva apreciació — de la qual destaca que s'adapta a la línia de prevenció i lluita del Consell d'Europa —, i ha mostrat la satisfacció per tractar-se d'un tema abordat de manera consensuada entre els tres grups parlamentaris.

Ara, aquesta Proposició de llei se sotmet a la consideració del Consell General.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT