PUBLICITAT

Saboya busca recolzament per a la negociació de l'acord amb la UE

  • El ministre d'Afers Exterior francès mostra el seu suport a les reformes econòmiques d'Andorra
EL PERIÒDIC
PARÍS

Periodic
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, amb Laurent Fabius durant la reunió d'ahir Foto: SFG

El ministre de d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el ministre d'Afers Exteriors i Desenvolupament Internacional de la República francesa, Laurent Fabius, van mantenir ahir una reunió de treball al Quai d'Orsay, a París. A través d'un comunicat, el Govern va explicar que Saboya i el seu homòleg francès van posar en relleu les «excel·lents» relacions existents entre França i Andorra, i van destacar «els avenços assolits amb la signatura dels diferents convenis bilaterals».

Els dos ministres es van felicitar de l'aprovació, aquest passat 16 de desembre, del mandat de negociació per a un Acord d'Associació entre Andorra, Mònaco i San Marino amb la Unió Europea, i van conversar sobre les modalitats del seu contingut. Saboya va explicar al ministre Fabius que «les negociacions amb la UE i la voluntat d'accedir al mercat interior s'inscriuen en la continuació del procés de reforma que Andorra ha realitzat durant aquest mandat».

Per la seva part, Fabius va indicar que el Govern francès recolza les reformes econòmiques que està efectuant Andorra i va transmetre un missatge polític de suport en favor del Principat en tot el procés de negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Finalment, el ministre Saboya va mostrar la voluntat del Govern d'Andorra de donar continuïtat al projecte relatiu a l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, que va ser llançat per la regió Midi-Pyrénées l'any 2010, en el marc de la presidència andorrana a la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). També va manifestar el suport del Govern d'Andorra als esforços realitzats per la xarxa diplomàtica francesa perquè la Cimera sobre el Clima que tindrà lloc a París el mes de desembre del 2015 sigui un èxit. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT