PUBLICITAT

Tuixent-La Vansa estrena les activitats de raquetes

EL PERIÒDIC
TUIXENT

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L'estació de Tuixent-La Vansa està treballant per poder obrir els propers dies un circuit de 2.500 metres per a la pràctica de l'esquí nòrdic. Tot i que les condicions de neu actuals encara no són les òptimes per a la posada en marxa dels circuits, la instal·lació alturgellenca espera disposar durant aquestes festes de Nadal d'una petita part per a la seva activitat principal.

Tuixent-La Vansa ha comunicat que anunciarà les properes hores a través de les xarxes socials si pot obrir, trepitjat i sense traça, el circuit de l'Obaga de Prat Llong. En aquest cas, s'habilitarà un bus perquè els aficionats arribin a la zona, al preu de quatre euros. Mentrestant, l'estació sí que ja ofereix les activitats de raquetes de neu i d'altres serveis turístics.

En una situació semblant estan les altres estacions de fons de l'Alt Urgell i Cerdanya. Sant Joan de l'Erm, Lles, Aransa i Guils-Fontanera no tenen previst de moment obrir circuits per manca de neu, si bé tenen oberts la resta de serveis, informa RadioSeu.

Sí que ja es podrà practicar nòrdic aquest cap de setmana a Tavascan. L'estació pallaresa estrena els circuits de fons i raquetes i la corda, tot i que de moment no obre les seves pistes d'esquí alpí. De la seva part, Naturlàndia-La Rabassa ja va obrir cinc quilòmetres la setmana passada.

La temporada d'esquí va arrencar pel Pont de la Puríssima al Pirineu a mig gas a causa de la falta de neu. De les 11 estacions lleidatanes, només Boí Taüll Resort (Alta Ribagorça) va poder pogut estrenar-se parcialment. Unes 4.000 persones van passar per les pistes de Boí Taüll, el complex que travessa serioses dificultats econòmiques i que fa dues setmanes va poder dissipar els dubtes sobre el seu futur gràcies a una nova operació creditícia de la Generalitat. Els impacients aficionats, entre els quals hi havia molts nens, van poder desfogar-se sobre la neu acumulada als 22 quilòmetres de pistes sense haver de fer cues als telecadires. Els 160 centímetres de neu a les cotes més altes van permetre esquiar en condicions immillorables. Feia anys que no hi havia tant suspens i tan poca uniformitat a l'inici de la temporada d'esquí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT