PUBLICITAT

Encamp aprova un pressupost de 26,7 milions

  • Els comptes de cara al 2015 contemplen 4 milions per a inversions
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Els cònsols i els consellers d'Encamp ahir, durant el Consell Foto: ANA

El Comú d'Encamp va aprovar ahir els pressupostos per a l'exercici del 2015, els quals contemplen uns ingressos de 26.739.642,68 euros front els 26.653.067,11 de despeses , resultant en un superàvit de 86.575,57 euros. Aquests comptes destinen una partida de 4 milions d'euros per a despeses com la remodelació de Prada de Moles (2,7 milions) i altres projectes d'ajardinament, xarxes d'aigua o la pavimentació de la carretera que condueix des del poble de Vila fins a Beixalís, per exemple.

L'aprovació del pressupost va estar marcada per l'oposició de la minoria. Tots dos consellers van criticar el temps donat per valorar els pressupostos, ja que no van poder «ni esmenar».

El conseller del PS+Independents va votar desfavorablement els comptes per considerar-los «victimistes» degut a la contínua apel·lació de la majoria a l'herència trobada en agafar les rendes el 2011. A més,va denunciar que UP+DA no només «ha incomplert la promesa de dedicar més recursos a serveis socials i a polítiques de promoció» sinó que, per contra, ha incrementat en 60 euros el preu d'un servei bàsic com és l'Àrea de Jovent, pel qual cada vegada més famílies acudeixen a les prestacions del Comú. D'altra banda, va denunciar que «els pressupostos haurien de definir el model polític de la parròquia» però «ni han millorat el seu benestar ni l'han fet créixer amb projectes concrets». Pel seu costat, la consellera d'SDP, Eluska Galdós, es va abstenir per considerar-los «electoralistes», però va elogiar l'augment en inversions.

Durant la sessió es va informar que el deute actual de la parròquia està xifrat en uns 30 milions d'euros, «9 milions menys que en començar la legislatura el 2011» i es preveu amortitzar 2,5 milions al 2015, finalitzant el mandat amb un endeutament d'aproximadament 27,5 milions. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT