PUBLICITAT

Andorra la Vella destina 4,75 milions d'euros en inversió

  • La quantitat suposa un 44% més que el pressupost anterior, tot i que «no es faran grans obres»
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol major, Rosa Ferrer, intervé en una sessió de Comú anterior Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Andorra la Vella va aprovar ahir, en sessió de comú, un pressupost de 35,5 milions d'euros, el que representa un 3,55% més que el d'aquest any. La dada més rellevant que va mostra la majoria comunal és que es s'ha acordat destinar 4,75 milions d'euros a inversió real, el que suposa gairebé un 44% més que l'any passat. A més de la majoria, els dos consellers de DA hi van votar a favor, mentre que el conseller d'SDP i la consellera del PS es van abstenir.

Els Serradells i Santa Coloma / La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va explicar que «no es faran grans inversions», sinó que el pressupost es dividirà en «obres de manteniment petites» que són necessàries.

La inversió més gran es farà al Centre esportiu els Serradells, on s'hi invertiran 1,2 milions d'euros en dues obres: per una banda, es millorarà la piscina olímpica; per l'altra, s'arreglarà la teulada.

L'altra inversió considerable és la que es destinarà a millorar el sistemes de clavegueram i drenatge d'aigües residuals per evitar les inundacions que es produeixen a Santa Coloma. En total, es preveu gastar uns 750.000 euros.

A més, seguiran les obres d'embelliment de les zones comercials, amb els 300.000 euros destinats a la part alta de Meritxell com a despesa principal.

Increment de la massa salarial / Després de set anys de sous congelats, en el pressupost de l'any vinent també s'hi ha inclòs una lleu apujada de la retribució salarial dels treballadors del Comú que es troben situats a la part mitja i baixa de la graella, en concret els situats a l'apartat C i els situats al B.

Pels treballadors situats a l'apartat més baix, la pujada serà de l'1%, mentre que pels situats al intermedi serà del 0,5%. Els treballadors situats a l'apartat A, els que cobren els sous més alts, no se'ls modificarà. Segons Ferrer la decisió ve donada per la voluntat de reconèixer la tasca dels treballadors, i es podrà dur a terme gràcies als diners que s'estalvien amb nòmines per la política d'amortització de llocs de treball que s'ha seguit en els últims anys.

Mentre que la consellera del PS, Dolors Carmona, ha felicitat a la majoria per la decisió, el conseller d'SDP, Josep Vila, va criticar la decisió al·legant que és una apujada «ridícula» i que «potser seria més adient esperar» a tenir sanejats els comptes per fer una apujada «més important».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT