PUBLICITAT

L'euro andorrà ja és aquí

  • La moneda encunyada amb motius característics es presentarà en públic amb una festa el proper 23 de desembre a la tarda
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: SFG

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, va anunciar ahir que dimarts que ve, 23 de desembre, el Govern posarà en circulació els primers euros andorrans. Abans, però celebrarà una festa de presentació el mateix dimarts a la tarda. El ministre va fer aquest anunci després d'explicar que el Consell de Ministres havia aprovat el reglament que desenvolupa la Llei d'introducció de l'euro en el marc de l'Acord Monetari entre Andorra i la Unió Europea (UE).

El reglament incorpora a l'àmbit jurídic andorrà els actes i normes de la UE per evitar el frau i la falsificació de bitllets i monedes d'euro. Cinca va explicar que «el contingut del reglament afecta sobretot l'Institut Nacional de Finances que és l'òrgan de control i les entitats financeres com a intermediaris necessaris a la circulació de les monedes».

Moneda d'ús corrent / Cinca va argumentar que es dóna ara el tret de sortida a la moneda perquè «comenci a circular complint amb els requisits de la UE que exigeixen que sigui una moneda d'ús corrent», evitant la recollida per part de col·leccionistes i especuladors. I va insistir en que «és molt important que el gruix de l'emissió no vagi a parar només a unes quantes mans». No obstant això, també va anunciar que «tot ciutadà d'Andorra tindrà la seva col·lecció de vuit monedes al preu facial, ja sigui el primer o l'últim de la cua; les vagi a recollir el primer dia de posada en circulació o a l'estiu que ve».

El ministre que no va voler avançar més detalls sobre aquesta primera emissió va descartar que aquesta fos suficient per donar prou notorietat a Andorra entre els turistes que visitaran el país aquests dies, matisant que «aquesta emissió és com una gota en un oceà, hi ha tantes monedes que és molt difícil que unes quantes es puguin veure el primer dia». I tot i que va reconèixer que un dels motius per encunyar euros pot ser donar més visibilitat a Andorra, va insistir amb realisme, que «caldrien moltes més emissions perquè la imatge d'Andorra pogués impactar els set o vuit milions de turistes que ens visiten cada any».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT